Descopera cei mai importanti 4 pasi esentiali pentru ingijirea tenului matur!

Tenul matur este diferit de cel tanar, asta o stim cu siguranta, dar ritualul de ingrijire nu difera extrem de mult. Sunt cativa pasi esentiali pe care trebuie sa ii urmezi daca vrei sa ai mereu un ten stralucitor, iar unul dintre ei este mai putin intalnit in ritualul de ingrijire al celorlalte tipuri de ten.

Foto: Kurhan, Shutterstock

Hai sa vedem impreuna despre ce este vorba:

1. Curatare

Indiferent de tipul de ten, dar mai ales in cazul celui matur, curatarea este cel mai important si primul pas pe care trebuie sa il incluzi in ritualul de ingrijire zilnic. Alege un gel delicat care sa nu usuce si sa nu atace pielea. Ai grija sa urmezi acest pas atat dimineata cat si seara dupa demachiere.

2. Exfoliere

Al doilea pas important este exfolierea pielii. Pentru tenul matur, acest pas este foarte important pentru ca ajuta la inlaturarea celulelor moarte, permitandu-le celor noi sa iasa la suprafata si sa ofere stralucire tenului. Acest pas trebuie sa il urmezi de trei ori pe saptamana, seara, dupa demachiere si curatare. Daca exfoliezi tenul zilnic, este posibil ca acesta sa se irite.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

3. Hidratare

Dupa ce ai curatat tenul si ai indepartat celulele moarte, foloseste o lotiune tonica hidratanta pe care sa o aplici cu ajutorul unui disc demachiat. Sterge fata usor si asteapta cateva secunde pentru ca lichidul sa intre in piele.

4. Hranire

Hranirea tenului este ultimul pas in ceea ce priveste ritualul de ingrjire al tenului matur. Ai grija ca pentru acest ultim pas sa folosesti un ser antirid, o crema bogata in vitamine si minerale, sau o lotiune bogata in nutrienti. Alege-ti produsele in conformitate cu tipul tau de ten.

Foto prima pagina: MichaelJung, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri