Descoperiti beneficiile si proprietatile acestei miraculoase bauturi, dar si cum o puteti prepara singuri, acasa la voi, dupa o reteta populara pe internet:

Considerat a fi unul din cele mai puternice remedii din medicina populara ruseasca, Kumisul este cunoscut pentru rolul sau in reglarea florei intestinale, dar si pentru efectele sale hidratante si revigorante. Descoperiti beneficiile si proprietatile acestei miraculoase bauturi, dar si cum o puteti prepara singuri, acasa la voi, dupa o reteta extrem de populara pe internet:

Foto interior: Iamnee / Shutterstock.com

Kumisul este o bautura delicioasa cu o traditie indelungata in stepele din Rusia si Asia, fiind populara inca din secolul XIII. Mai mult, legenda spune ca era chiar licoarea preferata a lui Ginghis Han... In retetele originale, kumisul se prepara prin fermentarea laptelui de iapa in interiorul unui recipient din piele de cal. Dimensiunea acestor burdufuri varia, putand sustinand de la 15 litri pana la 150 de litri.

Ingrediente Kumis:

- 1 cana de apa

- 2 linguri de miere

- 2 linguri chefir (iaurt)

- 1 litru de lapte

- 1 lingurita drojdie uscata

Preparare Kumis:

Intr-un pahar cu apa fierbinte adauga 2 linguri de miere si amesteca bine pana se dizolva complet. Toarna lichidul din pahar intr-un borcan de sticla mai mare si adauga peste el 2 linguri de chefir sau iaurt, 4 cani de lapte (1 litru) si amesteca putin cu ajutorul unei linguri de lemn pana cand continutul devine omogen.

Acopera apoi borcanul cu 2 straturi de tifon si lasa-l intr-un loc caldut timp de trei zile. Dupa 3 zile, adauga o lingurita de drojdie uscata in continutul borcanul, amesteca si acopera la loc borcanul. Cand vei observa bule in borcan, vei sti ca bautura ta este gata.

Pastreaza borcanul in frigider si consuma aproximativ 50 de ml (3,3 linguri) de kumis inainte de mesele principale, de trei ori pe zi. Repeta procedeul pentru 2 saptamani.

Atentie! Evita sa dai aceasta bautura copiilor sau sa o consumi daca ai de gand sa te urci la volan caci kumisul contine si alcool in compozitia sa.

Beneficiile Kumisului:

- Are efecte hidratante si este ideal pentru a potoli setea intr-o zi calduroasa de vara, dar nu numai

- Ca si iaurtul, kumisul este o bautura obtinuta prin proces de fermentatie si de aceea este benefic pentru digestie si stomac, protejand si ajutand totodata la refacerea florei intestinale

- Kumisul este o sursa excelenta de probiotice, bacterii bune prietenoase si benefice pentru tractul gastrointestinal

- Totodata, kumisul accelereaza metabolismul si stimuleaza imunitatea, crescand capacitatea organismului de a face fata racelilor si infectiilor

- Consumul de kumis poate proteja sistemul nervos si cardiovascular

- Este bogat in vitamine precum A, B1, B2, B13, D, E si C, dar si probiotice. Mai contine si alcool etilic, acid lactic, acid carbonic

- Kumisul are efect de curatare a rinichilor

- Kumisul este indicat si in cazurile de epuizare fizica sau anemie caci are un efect energizant.

- Kumisul impiedica dezvoltarea bacteriei Helicobacter Pylori

- In vremuri de odinioara, pe meleagurile tataresti, kumisul era recomandat impotriva ftiziei

Foto homepage: espies / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri