Inca din antichitate, femeile au cautat ingrediente naturale pentru a-si ingrijini frumusetea. Asa au invatat sa cunoasca pretioasele virtuti ale uleiurilor esentiale, pentru ingrijirea pielii.

Astazi, datorita metodelor moderne de extractie, e posibil sa obtinem din plante chiar principiile active care sa ajute in tratamentele de infrumusetare. Uleiurile esentiale sunt cu deosebire importante pentru frumusetea pielii.

Foto: Shutterstock

Foto homepage: Shutterstock

Acestea sunt cele mai bune uleiuri esentiale pentru ingrijirea pielii

1. Uleiul de jojoba, foarte bun pentru regenerarea tesaturilor:

Din semintele de Simmondsia chinensis, planta ce creste in Arizona de sud si in Mexic, se extrage un ulei cu mari proprietati, utilizat inca din antichitate de catre indienii din America. Este vorba de uleiul de Jojoba care este numit ''ulei'' chiar daca in realitate, data fiind structura sa moleculara, ar fi mai corect definit ceara lichida. Uleiul poate fi achizitionat din magazinul online www.bio-cosmetics.ro.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Este bogat in vitamina E ( tocoferol, antioxidant natural ), F si minerale care ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii si la restabilirea PH-ului natural. In plus are o caracteristica cu totul singulara: are o structura foarte similara cu cea a sebumului uman, substanta pe care organismul nostru o produce pentru a proteja pielea si a o mentine hidratata. Actiunea sa antiinflamatoare si emolienta il face util in caz de arsuri, eczeme, psoriazis.

2. Uleiul de migdale dulci, care ingrijeste si vindeca pielea:

Migdalele sunt bogate in vitaminele A, B si E. Din semintele de migdale, prin presare la rece se obtine varianta uleioasa cu proprietati emoliente. Eficienta uleiului de migdale este garantata de aportul adecvat de principii active continute si declarate si de pastrarea caracteristicilor biologice. Acest ulei de migdale poate fi achizitionat din magazinul online www. plantum.ro.

LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

3. Uleiul de alune de padure, indicat mai ales pentru pielea uscata si terna

Este foarte bogat in acid oleic (omega 9), vitamine E si A.

Are efect nutritiv si hidratant, catifeleaza pielea, ajuta la regenerarea acesteia, la diminuarea vergeturilor si a cicatricilor, reda elasticitate pielii. Este ideal pentru hranirea pielii uscate si mature. Acest ulei poate fi achizitionat din magazinul bio online www.bioportal.ro.

4. Uleiul din germeni de grau, bogat in vitamina E, nutritiv si regenerant

Uleiul din gemeni de grau ajuta la men inerea rezistentei si vitalitatii organismului, se recomanda consumul si in dietele de slabire. Folosit extern, pentru ingrijirea pielii are numeroase efecte benefice. Se absoarbe foarte rapid de catre piele, previne imbatranirea acesteia, vindeca ranile usoare, cicatrizeaza arsurile si ulcerele cutanate. Uleiul din germeni de grau hidrateaza foarte bine tenul uscat, previne si trateaza vergeturile, tonifiaza tenul matur.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Este foarte bun si pentru ingrijirea parului, fiindca imbunatateste aspectul parului uscat, degratat, vopsit dand parului vitalitate si stralucire. Acest ulei poate fi achizitionat din magazinul online www.plantum.ro.

5. Uleiul de masline extravirgin, bun pentru toate tipurile de piele

Uleiul de masline hidrateaza tenul, pielea si scalpul, previne aparitia ridurilor si ajuta la estomparea ridurilor existente.Daca il aplicati la radica firului de par, previne matreata si caderea parului. Uleiul de masline poate fi folosit si pentru pielea sensibila a bebelusilor si in prevenirea dermatitei de scutec.

Daca este aplicat inainte de expunerea la soare previne deshidratarea pielii, iar aplicat dupa plaja reduce riscul de discobfort cauzat de arsurile solare. Hidrateaza cuticulele si intareste unghiile. Poate fi folosit ca balsam de buze. Acest ulei poate fi achizitionat din magazinul online www.plantum.ro.

Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți


Iti recomandam si: Esente puternice in sticlute mici: uleiuri miraculoase

5 Sapunuri NATURALE care iti vor rasfata tenul si pielea


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri