Iata cateva mostre ale intelepciunii unor popoare in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa:

Italia

Se stie ca italienii isi iau in fiecare zi o pauza de masa de aproximativ 3 sau chiar 4 ore. Acest lucru le permite sa gateasca acasa, foarte rar sa ia masa in oras. Chiar daca mancarea lor emblematica este reprezentata de paste si pizza, italienii sunt, majoritar, intr-o buna forma fizica si de sanatate, in principal pentru ca nu gatesc cu ingrediente pline de aditivi sau saruri, cum ar fi maioneza, sosurile ambalate pentru salate, mancarea semipreparata sau diverse conserve pline de chimicale.

Foto: Africa Studio / Shutterstock.com

In plus, italienii consuma fructe de sezon, provenite din agricultura proprie (citrice, struguri etc) care sunt ieftine, la indemana tuturor si, cel mai adesea, organice. Un alt lucru benefic: savureaza la masa un pahar de vin rosu, care amplifica savoarea mancarurilor si, indirect, le prelungeste longevitatea si le reduce riscul cardiovascular, conform ultimelor cercetari in domeniu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Franta

Dieta frantuzeasca presupune, in mod clasic, mancaruri bogate caloric, sosuri delicioase, bagheta pufoasa, branza de toate tipurile, pate de rata, produse de patiserie si lista ar putea continua. Cu toate acestea, nici francezii nu ridica probleme de sanatate deosebite, ca popor. Si acest lucru pentru ca acestia se bazeaza foarte mult pe semnalele intrinseci de satietate transmise de organism si se ridica de la masa inainte ca mancarea sa se termine din farfurie, spre exemplu, in timp ce in alte culturi se insista pe golirea farfuriilor, chiar daca persoana respectiva s-a saturat de mult.

Foto: Ratatouille; Gayvoronskaya_Yana / Shutterstock.com

In plus, mananca in tihna, fara sa se grabeasca, chiar daca este vorba de un simplu croissant. La fel ca italienii, nici francezii nu concep o masa neacompaniata de vinul lor rosu apeciat, provenit din podgorii renumite in intreaga lume.

Caius Covrig investește milioane de euro și petrece timpul pe Seven Mile Beach, una dintre cele mai scumpe plaje din lume  7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri