Exista multe modalitati prin care ne putem mentine tonusul, vitalitatea si silueta. In fiecare sezon apar noi idei si diete-minune sustinute, mai mult sau mai putin, de studii recente. Cum sa nu te pierzi in labirintul dietelor si trendurilor nutritionale? Secretul este simplu indiferent de trendurile actuale, alimentatia noastra trebuie sa se bazeze pe consumul de fructe, legume si sucuri 100%.

Comunicat de presa

In fiecare an, apar tot mai multe informatii cu privire la noile reguli de nutritie. In anul 2016, trendul principal este reprezentat de diete pe baza de legume si cereale. Anul trecut vedeta a fost dieta Paleo, iar acum doi ani - dieta Dukan. Dietele cu continut scazut in grasimi si fara gluten, dar si dieta mediteraneana se bucura de o popularitate constanta. Totusi, in fiecare sezon, dietele si trendurile nutritionale iti pot da dureri de cap. In plus, fiecare noua dieta se concentreaza pe alte produse pe care ar trebui sa le consumam sau la care ar trebui sa renuntam.

Sa nu exageram!

O dieta potrivita este unul dintre principalii factori care influenteaza starea noastra de bine. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa urmam fiecare trend nutritional fara sa-l analizam, schimbandu-ne mereu obiceiurile alimentare si experimentand diverse diete la moda. De altfel, o dieta populara la un anumit moment poate fi nepotrivita pentru nevoile noastre nutritionale. Din pacate, informatiile disponibile acum si recomandarile in continua schimbare dezinformeaza si cauzeaza dificultati in luarea unor decizii rationale privind obiceiurile alimentare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc?

La ce ar trebui sa ne rezumam, din moment ce dietele si trendurile nutritionale se schimba de la un sezon la altul? Se pare ca o dieta adecvata poate fi simpla si eficienta. In primul rand, trebuie sa ne concentram pe obiceiuri alimentare corecte si pe o dieta bogata in legume, fructe si sucuri 100%, atat de necesare pentru buna functionare a organismului. Acestea ar trebui sa fie baza alimentatiei noastre de zi cu zi. Cateodata, cea mai buna solutie este si cea mai simpla.

Foto main si int. art: Shutterstock

Cunostintele cu privire la nutritia umana evolueaza rapid, ceea ce e un lucru bun, intrucat printr-o alimentatie adecvata putem contribui la prevenirea si tratarea multor boli. Pentru a manca adecvat nu trebuie neaparat sa avem studii de nutritie, ci mai curand o baza de informatii corecte din punct de vedere stiintific. Planificarea cumparaturilor pentru mesele zilnice, gatitul meselor acasa intr-un mod variat sau consumarea legumelor si fructelor la fiecare masa, toate sunt exemple de atitudini simple si corecte care pot fi usor puse in aplicare si care au un impact pozitiv asupra starii noastre de bine., afirma Serban Damian.

Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi... Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

Sa consumam vitamine istete

Fructele si legumele ar trebui sa fie un element constant al oricarei diete sanatoase si echilibrate. Potrivit recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, acestea pot fi consumate in voie cu cat mai multe, cu atat mai bine pentru starea noastra de bine. Doza minima recomandata este 400 de grame de fructe si legume pe zi, cantitate impartita in 5 portii. Alegand un meniu zilnic bazat pe fructe si legume, ne vom asigura doza necesara de vitamine, antioxidanti, minerale si nutrienti. O dieta bogata in fructe si legume nu trebuie sa fie complexa sau sa consume mult timp pentru preparare legumele pot fi consumate sub orice forma, atat crude, cat si in alte moduri, cum ar fi sucuri 100% si mousse-uri.

Sa ne aducem aminte de sucuri 100% si mousse-uri

O modalitate excelenta de a completa dieta cu fructe si legume poate fi consumul de sucuri si mousse-uri, o gustare potrivita in orice moment al zilei sau o completare potrivita pentru o masa de pranz. Sucurile si mousse-urile reprezinta o parte importanta a unei diete echilibrate si asigura intocmai ca fructele sau legumele din care sunt facute vitamine esentiale, minerale si nutrienti. Optand pentru sucuri si mousse-uri, ne putem bucura tot timpul anului de gustul fructelor si al legumelor preferate.

Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Sucurile 100% si mousse-urile sunt produse naturale. Conform legii, niciun aditiv, precum arome artificiale, coloranti, conservanti si zahar, nu poate fi adaugat. Un pahar cu suc 100% sau un mousse poate inlocui una dintre cele 5 portii de fructe si legume recomandate zilnic. In consecinta, dieta noastra va fi mai diversificata, iar corpul nostru va functiona mai bine zi dupa zi., completeaza Serban Damian.

O dieta bogata in fructe si legume, mesele regulate si constiente, consumarea cantitatii zilnice recomandate de suc, precum si inlocuirea alimentelor de origine animala cu alimente vegetale constituie metode simple si eficiente pentru a ne pastra starea de bine si energia pe parcursul intregii zile! Dar retineti faptul ca numai printr-o schimbare definitiva a obiceiurilor alimentare ne putem bucura de o o stare de bine pentru o perioada mai lunga de timp.

Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

de Andreea Onofriese


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri