Acestea sunt cele mai folosite plante aromatice, totusi proprietatile lor curative sunt mai putin cunoscute:

Patrunjelul

Foto: Pixabay

Doar un firicel de patrunjel iti ajunge ca sa decorezi si sa improspatezi diverse feluri de mancare, dar virtutile sale nu se limiteaza doar la atat. Este bogat in vitaminele A,B,C si in saruri minerale ca fierul. Astfel, patrunjelul este un regulator al circulatiei sangelui, atenueaza durerile intestinale si ajuta digestia.

Contine o substanta – apiol, care ajuta si la reglarea ciclului menstrual. Pentru uz extern, sucul de patrunjel este recomandat pentru cearcane.

Iti recomandam si ulei esential de patrunjel:

Busuiocul

Foto: Pixabay

Busuiocul este una dintre cele mai iubite plante aromatice. Busuiocul poate fi plantat intr-un ghiveci, ca sa il aveti mereu proaspat, pe tot parcursul anului. Busuiocul ajuta digestia si are o actiune sedative asupra durerilor gastrice. Ajuta si in caz de insomnia nervoase.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Iti recomandam busuioc organic:

Rozmarinul

Foto: Pixabay

Rozmarinul e una dintre cele mai bune plante aromatice. Are o actiune depurativa si antiseptica. Tonifica tot organismal si stimuleaza secretia bilei. Cu rozmarin se poate prepara un vin digestiv si tonic: puneti la macerat pentru o saptamana, intr-un litru de vin, 40 de grame de frunze de rozmarin.

Pentru o baie stimulanta, ajunge sa puneti o mana de rozmarin proaspat sau uscat, in apa de baie. Acelasi effect il obtineti si cu 10 picaturi de ulei esential de rozmarin.

Iti recomandam tonic pentru par cu rozmarin:

Salvia

Foto: Pixabay

Salvia era cunoscuta din vechi timpuri pentru proprietatile sale nenumarate. Un vechi proverb arab spunea: “Cum poate muri un om care are salvie in gradina?”

Salvia stimuleaza circulatia sangelui, e de asemenea un bun dezinfectant, calmeaza durerile si perturbarile datorate menopauzei. De asemenea, regleaza menstruatia. In general, salvia este benefica femeilor, fiindca are actiuni benefice asupra echilibrului hormonal.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Dar salvia este eficace si impotriva diareei, senzatiei de voma, cefaleelor si durerilor in gat. Si, daca mestecati o frunza de salvie, aceasta are si proprietatea de a albi dintii.

Iti recomandam apa de gura cu salvie:

Oregano

Sursa Wikipedia

Folosirea acestei plante aromatice este indicata in multe cazuri: lipsa poftei de mancare, astenia si oboseala.

Dar oregano ajuta digestia, este expectorant si ajuta glandele sudoripare.
Terapeutic se foloseste ca infuzie sau tinctura. Infuzia de oregano este recomandata si pentru mentinerea elasticitatii pielii si pentru combaterea lasarii acesteia.

Iti recomandam ulei esential de oregano:

Uleiul esential de oregano este recomandat ca unul dintre cele mai puternice antivirale, antibacteriene si antifungice substante obtinute pe cale naturala. Actioneaza foarte eficient, distrugand si unele bacterii rezistente la antibiotice.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Foto homepage: Flickr/ Tnarik Innael


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri