Sunt purpurii si imbietoare, o delicatesa in fiecare primavara! Nu ezitati sa consumati ridichile de primavara. Sunt extrem de sanatoase si au numeroase proprietati cu efect benefic asupra organismului.

Sunt purpurii si imbietoare, o delicatesa in fiecare primavara! Nu ezitati sa consumati ridichile de primavara. Sunt extrem de sanatoase si au numeroase proprietati cu efect benefic asupra organismului. Consumati-le ca atare, crude, sau sub forma de suc proaspat si va veti bucura de un cocteil de vitamine si minerale. Ridichile de primavara mai sunt cunoscute si sub numele de ridichi de luna.

Beneficiile Ridichilor Rosii si ale Sucului de Ridichi Rosii

Foto: Rhonda Fleming Hayes /Flickr.com

Ridichile sunt o sursa excelenta de vitamina C (28% din doza zilnica recomandata de vitamina C), acid folic, potasiu si fibre. Sunt totodata o sursa buna de riboflavina (B2), calciu, vitamina B6, magneziu, cupru si mangan. O ceasca de ridichi contine 18 calorii.

Continutul bogat in vitamina C al ridichilor le recomanda drept un aliment de baza in prevenirea infectiilor si pentru intarirea sistemului imunitar. Vitamina C contribuie totodata la mentinerea inimii in stare buna caci ajuta la reglarea nivelului de colesterol din sange.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Sucul de ridichi rosii are un continut semnificativ de fier ce stimuleaza producerea hemoglobinei si ajuta totodata la oxigenarea sangelui.

Sucul de ridichi rosii contine potasiu, un mineral ce contribuie la mentinerea sanatatii inimii si a sistemului nervos. Are totodata si un rol important in procesele metabolice din organism, contribuind la eliminarea sodiului si a toxinelor din organism. Totodata, potasiul poate preveni si aparitia osteoporozei. O ceasca de suc de ridichie contine 578 miligrame de potasiu.

Sucul de ridichi rosii poate fi folosit si ca tratament in bolile autoimmune, in problemele digestive, in afectiunile urinare sau ale rinichilor, dar si in tratarea afectiunilor respiratorii precum astmul sau bronsita.

Sucul de ridichie contine enzime precum diastaza, amilaza, mirosinaza, esteraze ce ajuta la eliminarea parazitilor, ciupercilor, toxinelor sau virusilor daunatori din organism. Se stie ca aceste substante ajuta spre exemplu in lupta impotriva candida albicans,

Sucul de ridichi rosii are in compozitia sa si cupru, mineral esential pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos si imunitar al organismului. Cuprul contribuie totodata si la producerea colagenului atat de important pentru oase si tesutul conjuctiv. O ceasca de suc de ridichi rosii contine 124 micrograme de cupru.

Cercetari recente arata ca ridichile contin fitochimicale bazate pe sulf, ajutand la o digestie eficienta si la mentinerea sanatatii ficatului si a vezicii biliare. Ridichile contin glucozinolate – compusi benefici ce contin sulf si care se gasesc in legumele din familia cruciferelor. Conform Institutului Linus Pauling, acesti compusi protejeaza impotriva cancerului si pot ajuta corpul sa elimine potentialele celule cangerigene inainte de a incepe sa formeze o tumoare. In august 2012, acelasi Institut recomanda consumarea a cinci portii de legume crucifere in fiecare saptamana pentru a creste cantitatea de glucozinat ingerata.

Foto homepage: liz west /Flickr.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri