Potrivit Academiei Europene de Alergologie si Imunologie Clinica, una din patru persoane sufera de o boala alergica. Iar daca tendinta de crestere a incidentei alergiilor se mentine, pana in 2050, jumatate din intreaga populatie a Europei va fi afectata de boli alergice.

Comunicat de presa

In ultimii 30 de ani, bolile alergice sunt din ce in ce mai frecvente in randul populatiei. In timp ce specialistii iau in discutie o serie intreaga de teorii care explica aceasta crestere, tratamentele evolueaza tot mai mult, cu scopul de a imbunatati calitatea vietii pacientilor.

Potrivit Academiei Europene de Alergologie si Imunologie Clinica, una din patru persoane sufera de o boala alergica. Iar daca tendinta de crestere a incidentei alergiilor se mentine, pana in 2050, jumatate din intreaga populatie a Europei va fi afectata de boli alergice.

Bolile alergice au un impact sever asupra calitatii vietii pacientilor

Foto: Ma icdölphin /Flickr.com

Avertismentele specialistilor trebuie luate in serios, intrucat alergia este o afectiune cronica, deloc banala. Desi se manifesta in mod obisnuit prin simptome precum: stranut, nas infundat, lacrimare, urticarie, acestea devin chinuitoare pe termen lung si isi pun amprenta asupra activitatilor de zi cu zi. Un adult cu rinita alergica sau urticarie cronica nu se poate concentra la locul de munca, are un randament scazut sau este nevoit sa-si ia concediu medical.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Adesea, pacientii cu suferinte alergice prezinta tulburari de genul depresiei si anxietatii, fiindca din cauza manifestarilor bolii au tendinta de a se izola, se considera „o povara” pentru familie si prieteni. Cat despre reactiile alergice severe, acestea pot deveni fatale. Sa nu uitam de intepaturile de viespe, de alergiile la anumite alimente sau de reactiile grave dupa administrarea unor medicamente, care nu de putine ori se soldeaza cu soc anafilactic.

In cazul copiilor, alergia reprezinta o problema cu multiple consecinte. Cele mai frecvente forme sunt: rinita alergica si urticaria. Un copil cu nasul infundat din cauza rinitei alergice sau cu mancarimi din cauza urticariei nu doarme bine, nu se poate concentra in procesul de invatare, lipseste des de la scoala. Copilul alergic este predispus la raceli repetate care se complica adesea cu otita, sinuzita sau chiar pneumonie. Si nu in ultimul rand, copilul cu rinita alergica este expus unui risc major de a suferi de astm bronsic.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Ghid pentru alegerea mobilierului interior

De altfel, astmul este cea mai frecventa boala cronica a copiilor, fiind in majoritatea cazurilor o boala cu componenta alergica. In Ghidul ARIA elaborat de Organizatia Mondiala a Sanatatii se apreciaza ca rinita alergica este un precursor al astmului, iar pacientii cu rinita alergica au cu 25% mai multe riscuri de a dezvolta astm bronsic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri