Prazul este o leguma sanatoasa si bogata in minerale si vitamine, cu multiple beneficii asupra organismului uman. Are proprietati exceptionale ce merita a fi cunoscute de cat mai multi:

► Prazul contine si calciu, esential pentru sanatatea oaselor.

► Prazul este bogat in antioxidanti precum luteina (previne degenerescenta maculara), carotenoizi, zeaxnatina si vitamina B. Acesti antioxidanti ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi, incetinind totodata procesul de imbatranire.

Foto: allou / Shutterstock.com

► Prazul contine si o cantitate semnificativa de vitamina A, 100 de grame de praz continand aproximativ 33% din cantitatea de vitamina A recomandata zilnic. Vitamina A sustine sanatatea mucoaselor, creste rezistenta organismului impotriva infectiilor si este esentiala pentru vedere si sistemul nervos si osos.

► Prazul contine si fier si de aceea este indicat in tratarea anumitor tipuri de anemii si a deficientei de fier. Mai mult, vitamina C continuta de praz ajuta la o mai buna absorbtie a fierului in organism si favorizeaza vindecarile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

► Anumite studii sustin ca prazul, consumat frecvent, poate scaderea nivelul de LDL (colesterol rau) din sange, crescand in schimb nivelul de HDL (colesterol bun).

► Prazul se poate lauda si cu continutul sau de prebiotice, un tip de bacterii bune ce favorizeaza absorbtia nutrientilor si imbunatateste functia digestiva.

► Alilsulfidele din praz previn activatia cancerigena, reducand riscul dezvoltarii anumitor tipuri de cancer precum cel de stomac, de prostata sau de colon.

Atentie! Chiar daca prazul este un aliment sanatos, el este bogat si in oxalati si de aceea nu este recomandat persoanelor suferind de litiaza renala sau biliara (cei care se confrunta cu pietrele la rinichi sau la vezica biliara). Consumati-l cu incredere, insa in cantitati moderate.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri