Ceaiul de macese are proprietati antioxidante si vindecatoare exceptionale. Consumati-l si organismul vostru va va fi mai mult decat recunoscator!

Ceaiul de macese nu doar ca este delicios si indicat a fi consumat cu precadere in perioadele reci, dar este si foarte sanatos. Bucurati-va de gustul dulce acrisor al maceselor savurand o ceasca de ceai, iar organismul vostru va va spune “multumesc”.

Pentru a va bucura la maximum de proprietatile deosebite ale maceselor, este bine ca asa-zisul ceai sa il preparati de fapt sub forma de infuzie. Adaugati o lingura de fructe zdrobite si uscate la o cana de apa (250 ml).

Daca doriti sa va asigurati ca vitamina C, prezenta in belsug in fructele de maces, nu este deloc distrusa (stim ca aceasta vitamina atat de pretioasa este sensibila la temperaturile inalte si se distruge foarte usor), va propunem urmatoarea reteta de preparare a ceaiului de macese. Este varianta cea mai sanatoasa si astfel va asigurati ca pastrati intacte toate vitaminele si mineralele prezente in miraculoasele fructe.

Intr-un vas, adaugati 4 linguri de macese (maxim 30 de boabe) la 2 cani cu apa si lasati la inmuiat pret de cateva ore. Strecurati si consumati ceaiul ca atare sau incalziti-l putin.

Macesele contin o cantitate mare de vitamina C, vitamina A, calciu, fier. Sunt bogate in bioflavonoide, pectina, vitamina E, seleniu, vitamina D si vitamine din complexul B. In plus, contin si cantitati moderate de magneziu, fosfor, potasiu, sulf si siliciu.

Ceaiul de macese: beneficii si proprietati

Foto: Vera Dolezalova / Shutterstock.com

Ceaiul de macese actioneaza precum un calmant si este recomandat in caz de insomnii, depresie, anxietate, astenii nervoase. In plus, ceaiul de macese poate ameliora si durerile de cap si ametelile cauzate de migrene.

Macesele sunt bogate in antioxidanti ce diminueaza efectele negative cauzate de radicalii liberi, prevenind astfel aparitia bolilor legate de procesul de oxidare (bolile de inima, artrita, cancerul).

Datorita continutului sau de quercitina si acid elagic, polifenoli ce blocheaza dezvoltarea celulelor canceroase, se poate spune ca ceaiul de macese dispune de proprietati anticancer exceptionale. De asemenea, ca si rosiile, macesele contin si licopen in cantitati moderate, un antioxidant despre care se crede ca poate impiedica aparitia cancerului de prostata.

Macesele sunt o sursa bogata de vitamina C, vitamina cunoscuta pentru rolul sau important in mentinerea sistemului imunitar in stare optima. In plus, vitamina C prezenta in macese contribuie la ameliorarea afectiunilor respiratorii si la prevenirea astmului. Aceasta vitamina tine deoparte racelile si infectiilor, ajuta la producerea de colagen si favorizeaza absorbtia de fier.

Macesele sunt folosite si ca remediu in tratarea artritei reumatoide gratie efectului lor de scadere a durerii, a rigiditatii si a inflamatiei articulatiilor. Ele sunt renumite pentru exceptionalele lor proprietati antiinflamatorii, reducand inflamatia din organism.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri