Nutritionistii trag un semnal de alarma cand vine vorba despre anumite alimente care, desi sunt sanatoase, contin totusi un numar insemnat de calorii si ar trebui consumate cu precautie. Veti ramane surprinsi cand veti vedea lista acestor alimente pe care este posibil sa le consumati chiar zilnic.

Cerealele integrale

Desi cerealele integrale sunt indicate intr-o dieta sanatoasa, totusi trebuie sa fiti precauti si sa nu le consumati zilnic. Daca simtiti ca va baloneaza sau va produc un disconfort privind starea generala, atunci ar trebui sa evitati complet cerealele integrale caci puteti avea intoleranta la gluten.

In ceea ce priveste silueta, cerealele integrale sunt bogate in fibre, dar si in amidon, gluten si acid fitic. Glutenul este astazi cunoscut ca factor inflamator, iar persoanele care sufera de boli cronice sau boli inflamatorii ar trebui sa urmeze o dieta fara gluten.

Amidonul este rapid transformat in zahar de catre organism (in glucoza), deci va duce la cresterea glicemiei, iar acidul fitic impiedica absorbtia unor vitamine si minerale.

Concluzionand, consumul de cereale integrale este sanatos doar daca le mancati cu moderatie, fiind atenti la simptomele pe care le aveti dupa ingestie, pentru a exclude o posibila intoleranta la gluten.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Sucurile de fructe

Acestea sunt sanatoase, insa pulpa fructului, bogata in fibre si vitamine, este indepartata, ramanand in sucul de fructe in special zaharurile si o cantitate mai mica de minerale si vitamine. Pe de alta parte, intr-o singura sticla de suc “incap” prea multe fructe, de exemplu o sticla poate contine sucul de la 3 portocale, un mar, un morcov, o banana si un mango. Daca ar fi sa mananci ca atare aceste fructe, ti s-ar parea o cantitate mare. Iata de ce esti tentat sa consumi destul de multe calorii daca alegi sucurile de fructe.

Citeste mai departe pe: https://healthy.kudika.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri