Daca esti adepta unei frumuseti naturale si iubesti plantele, poti combina aceste pasiuni intr-un lucru benefic pentru sanatatea si aspectul pielii tale.

Chiar daca nu ai la dispozitie o gradina in care sa cresti o varietate larga de flori sau plante medicinale, ai nevoie doar de cativa metri patrati ai balconului pentru a crea o mica insula relaxanta, sau macar de un pervaz insorit. Aici iti poti face mica ta farmacie verde, care sa iti fie aliat in ingrijirea frumusetii. Iata 5 plante pe care le poti cultiva cu succes la tine acasa:

1. Coriandrul

Coriandrul (Coriandrum sativum) se foloseste, de obicei, in gastronomie, cu predilectie cea asiatica, avand un gust aromat, usor astringent si un parfum puternic. Are proprietati antiseptice si antifungice, fapt ilustrat de catre un studiu scotian, care a relevat ca uleiul esential de coriandru a inhibat dezvoltarea a peste 26 microorganisme.

Foto: Flickr/ Yutaka Seki

Creste in locuri insorite si are nevoie de un sol afanat si bine drenat. Coriandrul este ideal pentru a atenua aspectul petelor pigmentare si in tratarea punctelor albe sau negre. Blenduieste parti egale de frunze proaspete de coriandru si suc de lamaie si aplica topic pasta rezultata cu un betisor de urechi pe zonele cu probleme. Lasa 3-5 minute si apoi clateste cu apa calduta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

2. Galbenelele

Galbenelele (Calendula officinalis) sunt nepretentioase, suporta foarte bine soarele arzator si se dezvolta aproape in orice fel de conditii. Florile, cu nuante de la galben deschis la portocaliu inchis, sunt fie simple, fie pline, si se folosesc de obicei in amestecuri de ceaiuri, dar se pot utiliza si in salate sau deserturi. In ritualul de ingrijire a frumusetii, studiile au aratat ca extractul de galbenele protejeaza pielea de agresiunea radicalilor liberi si are efect antirid, multumita antioxidantilor prezenti (acizi fenolici, glicozide flavonoide) in petalele galbene si portocalii.

Lasa florile la uscat si apoi pune-le la macerat in ulei de macese sau ulei de seminte de Limnanthes alba (Meadowfoam) timp de o luna. Tamponeaza serul rezultat in jurul ochilor, pentru a trata liniile fine si a peveni aparitia aspectului de laba gastei.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Inginerul silvic Sorin Ștefan Decă, numit secretar general adjunct în Ministerul Educației, timp de 6 luni

Foto: Flickr; Gerry Machen

3. Musetelul

Musetelul (Matricaria chamomilla) se planteaza primavara in ghivece si creste armonios in orice loc insorit, fiind nepretentios si rezistent la seceta. Florile se culeg in momentul in care sunt deschise la maximum (aproximativ 3 zile dupa inflorire). Florile de musetel se folosesc pe scara larga in ceaiurile aromate calmante, insa musetelul are si proprietati antiinflamatorii, calmeaza pielea iritata si reduc roseata faciala. In plus, un studiu brazilian a aratat ca musetelul grabeste vindecarea leziunilor minore mai mult decat tratamentul corticosteroid topic, de exemplu.

Dupa ce culegi florile, le lasi la uscat, apoi le poti folosi fie in cadrul unei bai de aburi cu ceai de musetel, fie le lasi la macerat pentru o luna in ulei de masline sau de jojoba, pentru a trata eczemele, acneea sau tenul iritat si sensibil.

Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri