Drojdia de orez rosu obtinuta prin fermentare opreste actiunea unei enzime implicate in sinteza colesterolului, reducand formarea acestuia.

Comunicat de presa

Stresul, fumatul, consumul de alcool, somnul insuficient, supraponderalitatea si alimentatia haotica, plina de aditivi, sunt factori care conduc la perturbarea echilibrului fiziologic caracteristic unui organism sanatos. Peste 30% din populatia Romaniei sufera de hipertensiune arteriala si diabet zaharat ca efecte ale colesterolului marit, potrivit datelor unui studiu realizat de prof. dr. Mircea Cinteza. In acelasi timp, bolile cardio-vasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial, fiind diagnosticate la pacienti abia trecuti de 30 de ani.

Hipertensiunea arteriala, desi este o boala determinata de multiple cauze, este strans legata de hipercolesterolemie. Nivelul crescut al colesterolului duce la formarea de depozite de tesut gras pe peretii vaselor de sange. Cu timpul, aceste depozite ingreuneaza circuitul sangvin, astfel incat prin artere nu mai circula suficient sange. Hipercolesterolemia poate fi mostenita, insa este adesea usor de prevenit si de tratat. Stiati ca organismul produce singur (majoritatea celulelor si in special ficatul) aproximativ 1000 mg de colesterol si poate controla cantitatea de colesterol din sange, producand mai mult atunci cand dieta nu furnizeaza o cantitate suficienta si invers?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Ce risca persoanele care prezinta oscilatii ale colesterolului?

"Hipercolesterolemia este principalul factor de risc in aparitia bolilor cardiovasculare si se intalneste preponderent la persoanele in varsta, insa a devenit din ce in ce mai frecventa si la persoanele tinere sau la "generatia fast-food". Astfel, cel mai bun mod prin care colesterolul poate fi mentinut in parametri normali este urmarea unei diete care include cereale integrale, fructe si legume de sezon proaspete, evitarea alimentelor care contin grasimi saturate (intre 5 si 6% din calorii ar trebui sa vina din surse de acizi grasi saturati, care se gasesc in alimente precum untul, branza si carnea grasa) si consumarea acelora care contin grasimi nesaturate precum uleiul de masline, peste, alune, migdale", sustine Florenta Cretu, Medic specialist Ropharma.

"Exista posibilitatea ca fara sa consumati alimente bogate in colesterol sa aveti un nivel ridicat al acestuia. Acest lucru se poate intampla din cauza unei predispozitii genetice a organismului care produce mai mult colesterol decat are nevoie sau mecanismul de eliminare nu este eficient. In acest caz consultati un medic specialist si apelati la suplimente alimentare pe baza de drojdie de orez rosu (Monascus Purpureus) - un ingredient cu efecte benefice dovedite."


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri