Crema pe baza de flori de arnica si ulei de cocos este excelenta in cazul durerilor reumatice, reumatice sau de oase caci are proprietati calmante si vindecatoare remarcabile!

Uita de cremele sofisticate ce contin tot felul de substante chimice nocive pentru pielea si organismul tau. Poti prepara cu cea mai mare usurinta acest unguent chiar la tine acasa, din ingrediente naturale si de cea mai buna calitate. O poti folosi ori de cate ori ai nevoie in cazul durerilor reumatice, reumatice sau de oase caci nu are contraindicatii si are proprietati calmante si vindecatoare excelente.

Ingrediente Alifie cu Arnica:

- 1 ceasca ulei extravirgin de nuca de cocos

- 75 g flori uscate de arnica (arnica montana)

- 1-3 linguri pudra de ardei cayenne

- ¼ punga ceara de albine daca este sub forma de pastile sau ¼ bucata ceara de albine

Preparare alifie cu arnica si ulei de nuca de cocos:

Foto: Flori de arnica, Heike Brauer / Shutterstock

Macina florile uscate de arnica cu ajutorul unei rasnite speciale sau al blenderului. Poti insa la fel de bine sa le faramitezi intr-un mojar, ajutandu-te de pisalog.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Pune florile macinate de arnica intr-un vas de ceramica, turnand uleiul de cocos peste flori si adaugand si pudra cayenne. Amesteca bine totul si ai grija ca toate ingredientele sa fie cufundate in uleiul de cocos. Varsa continutul intr-un borcan pe care inchide-l ermetic cu un capac si lasa-l la macerat intr-un loc intunecos timp de 3-4 saptamani, amestecand ocazional in el. Pentru a micsora procesul de fabricatie si a nu mai astepta 3 saptamani, poti fierbe ingredientele intr-un vas (NEAPARAT PE BAIE DE ABUR!) la foc mic, timp de 30-60 de minute, pentru ca uleiul de cocos sa se topeasca si sa se infuzeze bine cu restul ingredientelor.

Cand amestecul s-a racit, strecoara-l cu ajutorul unei panze de tifon. Incearca sa storci si florile de ulei. Mai incalzeste apoi amestecul tot pe baie de aburi si adauga si ceara de albine pana cand aceasta se topeste si se amesteca perfect cu uleiul de cocos. Asteapta ca solutia sa se mai raceasca putin pentru a nu te frige si apoi toarn-o neinchegata in borcane de sticla sau in cutii micute de metal. Se va intari treptat si vei obtine o crema fantastica pentru a combate diverse dureri.

Florile de arnica au proprietati vindecatoare extraordinare. Cremele si unguentele pe baza de arnica sunt excelente in cazul durerilor reumatice sau musculare, dar si in cazul entorselor si luxatiilor usoare, al varicelor, al cicatricilor, al negilor, al intepaturilor de insecte sau al vanatailor. Extern, arnica imbunatateste circulatia sangvina, avand totodata efect antiseptic si cicatrizant. Un masaj cu asa ceva poate face minuni caci unguentul pe baza de arnica are si rol antiinflamator, atenuand durerile.

! Nu aplicati insa aceasta alifie pe rani deschise si cereti sfatul medicului inainte de a o folosi in cazul afectiunilor pielii mai grave.

Foto homepage: petratrollgrafik / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri