Matasea de Porumb - mana cereasca vindecatoare. Elimina toxinele, trateaza cistita, reduce inflamatiile!

Bucurati-va de un remediu cunoscut din strabuni pentru proprietatile sale exceptionale. Sub forma de ceai, tinctura sau extract, matasea de porumb poate face minuni pentru sanatatea noastra cea de toate zilele.

Ceaiul de Matase de Porumb - Preparare

Foto: g215 / Shutterstock

Adauga o lingura de matase de porumb la o cana de apa fierbinte si lasa la infuzat pret de 10 minute. Cantitatea recomandata pentru adulti este de 2,5 grame la 240 ml de apa. Daca s-a racit, poti adauga si miere pentru un gust mai bun. Consuma 2 -3 cani de ceai de matase de porumb pe zi, de preferinta la intervale regulate.

Dozele de ceai variaza in functie de greutatea corpului si de afectiunile pe care le ai, insa in cazul adultilor se recomanda o cana de ceai de matase de porumb, de 2 sau 3 ori pe zi, evitand orele de dinainte de culcare.

Este recomandat a consuma matasea de porumb proaspata, insa este eficienta si uscata. Pentru a usca matasea de porumb, intinde-o uniform de-a lungul unui prosop de hartie si las-o intr-un loc uscat.

Cum sa prepari Tinctura de Matase de Porumb

Taie matasea de porumb proaspata cat mai marunt si umple pe sfert un borcan potrivit ca dimensiuni (unii sustin ca proportia ideala matase de porumb- alcool este de 1:10). Adauga alcool peste ea (tuica sau vodca), pune capacul si lasa la macerat intr-un loc racoros si intunecat timp de o luna, amestecand ocazional. Dupa 4 saptamani, strecoara lichidul de matase si pune-l intr-o sticla. Tinctura are valabilitate de aproximativ un an, iar dozele de tinctura recomandate sunt de ¼ sau ½ lingurite de 2 ori pe zi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine NOUA INAUGURARE DIN INIMA BUCUREȘTIULUI ESTE UN CAPITOL NOU PENTRU FIECARE DIN NOI

Tinctura de matase de porumb si glicerina vegetala

Cei care doresc sa evite alcoolul pot prepara o tinctura speciala cu glicerina vegetala (se gaseste in farmacii si in unele magazine specializate). Asigurati-va ca glicerina vegetala folosita este de buna calitate si ca este organica, pura. Amestecul presupune 1 parte matase de porumb proaspata, 2 parti glicerina vegetala. Se macereaza totul cu ajutorul unui miniblender si se pastreaza intr-o camara, amestecand continutul in fiecare zi. Dupa 14 zile, strecoara continutul cu ajutorul unei site foarte fine sau al tifonului. Dozele recomandate din aceasta tinctura sunt de ¼ pana la ½ lingurite.

Atentie! Nu consumati mai mult de 3-5 cani de ceai de matase de porumb pe zi daca suferiti de diabet caci acesta poate reduce considerabil nivelul de glucoza din sange.

Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Totodata, ceaiul de matase de porumb are rol diuretic. Daca il consumati in cantitati mari, asigurati-va ca mariti si cantitatea de lichide pe care le consumati astfel incat sa nu va deshidratati. Persoanele insarcinate, cei alergici la polen sau suferind de alte alergii si afectiuni, cei care iau diuretice ar trebui sa ceara mai intai sfatul unui medic inainte de a utiliza matasea de porumb pe post de tratament.

Trebuie mentinut si faptul ca, desi ceaiul de rinichi este folosit drept remediu impotriva pietrelor la rinichi, nu exista nicio dovada stiintifica care sa ateste acest fapt.

Foto homepage: George W. Bailey / Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri