Anemia se refera la diminuarea hemoglobinei functionale in sange, mai exact la scaderea oxigenarii in organism.

Via Healthy.kudika.ro

Trateaza anemia: sfecla, morcov si mar

Pentru prepararea acestui smoothie aveti nevoie de o jumatate de sflecla rosie proaspata, decojita, de doi morcovi si un mar.

Puneti ingredientele la blender si obtineti un smoothie cu proprietati putem spune miraculoase, fara sa exageram. Citi in acest articol toate beneficiile de care va puteti bucura band acest smoothie: Bautura Miracol: Cum te scapa de toate bolile 1 MAR, 1 MORCOV si 1 bucata SFECLA ROSIE!


Foto: Shutterstock.com; suc, sfecla, morcov, mar, smoothie, suc de sfecla

Foto homepage: Shutterstock.com; suc de sfecla

Cauzele anemiei pot fi diverse, insa cea mai frecventa este carenta de fier (anemia feripriva), carenta de acid folic si vitamina B12, mai exact carentele nutritionale. Exista desigur si anemii hemolitice (sunt distruse globulele rosii in organism) sau anemii datorate sangerarii, unde practic hemoglobina scade tocmai pentru ca se pierde odata cu sangele in cadrul hemoragiilor. Exista si hemoragii oculte, de mici dimensiuni, care au loc adesea la nivelul intestinelor, nefiind vizibile pentru pacient, dar care duc la pierderea de sange si pot produce in timp anemie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

Dar cand vine vorba despre anemiile carentiale, cele mai frecvent intalnite dealtfel, putem “ataca” problema cu cateva retete de smoothie facute in casa. Aceste smoothie-uri pot fi consumate zilnic pe o perioada lunga de timp, insa fara a depasi doza de doua pahare pe zi. Ideal este sa le consumati dimineata, inlocuind micul dejun. Puteti sa le consumati treptat, pe parcursul a mai multor ore.

Afla si alte retete pentru tratarea anemiei de pe Healthy.Kudika


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri