"Ziua cand stiinta va incepe sa studieze fenomenele non fizice, va duce la un progres mai mare intr-o decada, decat in toate celelalte secole." – Nicola Tesla

Traim chiar acea schimbare de perspectiva in stiinte acum? Tot mai multi cercetatori se indreapta catre studierea conexiunilor si intamplarilor de natura spirituala din vietile noastre. Un studiu recent efectuat de catre Asociatia Americana de Psihologie a vrut sa faca un test spiritual mai multor suferinzi de boli de inima. Rezultatele au fost incredibile…

  • Ce se va intampla daca oamenii cu probleme de inima vor incepe sa practice recunostinta in fiecare zi? Dar in fiecare zi?! Studiul a fost efectuat pe 186 de pacienti cu probleme de inima, toti suferind un atac de cord in trecut.

Li s-a cerut un lucru simplu: sa tina un jurnal al recunostintei, unde sa isi noteze in fiecare zi lucrurile pentru care sunt recunoscatori.

Foto: Shutterstock.com; jurnal

Foto homepage: Shutterstock.com; ritm cardiac, inima

In mod uimitor, studiul a gasit ca parcatica recunostintei si simplul fapt de a ne gandi la aspectele pozitive ale vietii noastre, cat si la modul cum putem fi recunoscatori oamenilor din jur, duce la imbunatatirea radicala a starii de sanatate a corpului cat si a mintii. Cercetatorii au descoperit ca scorul ridicat la recunostinta era corelat cu o mai buna calitate a somnului, mai multa incredere si concentrare pentru finalizarea cerintelor si proiectelor si in general, o stare scazuta de nervozitate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

„Am gasit ca, in cazul acestor pacienti, recunostinta exprimata cu sinceritate si in mod periodic este asociata cu o stare mai buna de sanatate, un somn mai bun, mai putina oboseala, si o sanatatea mai buna a inimii”, a spus conducatorul studiului, Dr. Paul J. Mills, profesor la Universitatea San Diego din California.

Foto: Shutterstock.com; maini, inima

Studiul a mai aratat ca recunostinta este cea mai buna forma de conectare la spiritualitate. Cercetatorii au concluzionat ca starea de recunostinta, gratitudinea fata de tot ceea ce este cel mai bun in viata noastra.

Am gasit ca acei pacienti care au tinut un jurnal al recunostintei pentru 8 saptamani au prezentat o imbunatatirii functionarii inimii, indicata prin mai multi biomarkeri, a aratat profesorul Mills.

ITI RECOMANDAM SI:

ELIXIRUL INIMII – Elixirul cu Lamaie si Usturoi preparat dupa o straveche reteta nemteasca

Inteligenta sufletului: De ce inima ta stie TOTUL?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri