Aceasta bautura tonica si revigoranta a facut furori pe internet. Reteta elixir este recomandata pentru reducerea nivelului de anxietate si pentru imbunatatirea rezervelor de magneziu din organism.

Aceasta bautura tonica si revigoranta a facut furori pe internet. Este recomandata de specialisti si de adeptii unui stil de viata sanatos pentru reducerea nivelului de anxietate si pentru refacerea si imbunatatirea rezervelor de magneziu. Este o bautura care te ajuta sa iti alcalinizezi organismul, dar care te si energizeaza in acelasi timp. Totodata, te poate ajuta sa iti mentii greutatea sub control, dar si sa lupti impotriva anxietatii si sa cresti nivelul de magneziu din organism. Se stie ca sentimentul de anxietate este asociat uneori cu deficienta de magneziu.

Daca suferi de sindromul picioarelor nelinistite, te simti stresata si obosita si te lupti frecvent cu insomniile, cu atat mai mult trebuie sa incerci acest elixir cu lamaie si magneziu.

Nu se stie cine este autorul acestei retete, insa recent ea a devenit celebra datorita lui Drew Canole, fondator si CEO al Fitlife.TV, care o promoveaza si o recomanda. Drew Canole este o vedeta in lumea moderna a nutritiei, fitness-ului si a unui stil de viata sanatos.

“Magneziul este unul din cele 7 macrominerale esentiale si al doilea cel mai abundent element din celulele umane. Ajuta la reglarea activitatii a peste 325 de enzime si ajuta in numeroasele functii ale corpului. Magneziul participa la transmiterea impulsului nervos, la reglarea temperaturii corpului, la detoxifiere, la producerea de energie, la formarea de oase si dinti sanatosi. In America, din cauza alimentatiei sarace in alimente bogate in magneziu, se estimeaza ca 80% din populatie este deficienta in magneziu. Lamaia in schimb are proprietati anticarcinogenice, antifungice si antibacteriale si ajuta la eliminarea toxinelor din organism”, se arata pe https://fitlife.tv

“Acest mineral, care este totodata si electrolit, este indispensabil vietii. Electrolitii sunt cei care asigura “viata electrica”a fiecarei celule din organismul nostru, astfel ca fara electroliti nu am putea trai. Magneziul este implicat de asemenea in multiple procese metabolice, iar deficitul acestui mineral duce la o multitudine de simptome comune si boli ale acestui secol.Lipsa de magneziu sensibilizeaza inima, creste riscul de diabet, de tendinite, afectiuni musculare, ale tubului digestiv etc”, confirma si specialistii Healthy Kudika.

Ingredientele Elixirului Anti-Anxietate cu Magneziu:

- 1 lingura magneziu pudra

- 1 pahar cu apa

- ½ de lamaie

-1 sau 2 picaturi de stevia (atentie! extract lichid din planta stevia rebaudiana, nu stevie romaneasca)

-1 cub de gheata

Instructiuni de preparare a Elixirului cu magneziu:

Pune 1 lingura de magneziu intr-un pahar cu apa si amesteca cu o lingura pentru ca magneziul sa se dizolve bine in apa.

Adauga apoi si sucul stors pe loc de la jumatate de lamaie (poti opta pentru lime daca preferi acest fruct).

Adauga 1 sau 2 picaturi de stevia organica, depinde de cat de dulce preferi sa fie bautura. Daca o vrei mai putin dulce, pune doar o picatura.

Adauga apoi in combinatia magica si 1 cub de gheata si licoarea este gata pentru a fi consumata.

* Magneziul se gaseste in mod natural in alimente precum banane, nuci, alune de pamant, drojdie, germeni de grau, sparanghel, seminte de floarea soarelui, nuci braziliene, seminte de dovleac, nuci caju, cereale integrale, legume cu frunze verzi, migdale, avocado, kiwi, diverse verdeturi, alge marine, spanac, peste gras, ciocolata neagra, smochine, fasole verde, fructe uscate, busuioc, marar, fasole neagra, mazare, varza de Bruxelles etc.

Reteta via https://fitlife.tv

Foto homepage: bautura cu lamaie, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri