Sarurile minerale au o functie plastica si de reglare, intrand in compozitia celulelor si a tesuturilor organismului uman.

SODIU

5. Sodiul faciliteaza digestia si similarea si il regasim cu precadere in sarea de bucatarie.

MAGNEZIU

6. Magneziul contribuie la formarea oaselor, stimuleaza activitatea digestiei si reglarea activitatii sistemului nervos. Il gasim in nuci, migdale, cacao si in diverse fructe cum ar fi: ciresele, caisele, piersicile, perele, portocalele, cat si in cerealele.

Nucile, o sursa de magneziu:

Foto: Shutterstock.com; nuci

In corpul nostru exista si alte minerale, in cantitati foarte mici, cum ar fi florul, iodul, manganul, iodul, zincul, cuprul, seleniul, litiul.

SELENIU

7. In mod particular seleniul, continut de catre unt, germeni de grau si peste, are o actiune antioxidanta si de dezintoxicare.

ZINC

8. Zincul, prezent in fasole, in tarate si in ficat, combate radicalii liberi si mentine in forma sistemul imunitar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri