Sarurile minerale au o functie plastica si de reglare, intrand in compozitia celulelor si a tesuturilor organismului uman.

Sarurile minerale trebuie sa fie introduse zilnic in organism, caci acesta le elimina si le reinnoieste permanent. In corpul nostru sunt prezente mai mult de douazeci de saruri minerale.
Iata-le pe cele mai importante:

8 SARURI MINERALE de care corpul tau are nevoie in fiecare zi!

CALCIU

1. Calciul este mineralul cel mai prezent in organismal nostru, el ajutand functionarii si dezvoltarii oaselor si dintilor. Alimentele cele mai bogate in calciu sunt: laptele si branzeturile, galbenusul de ou, speciile de fasole, varza si smochine.

Foto: Shutterstock.com; calciu, lapte

Foto homepage: Shutterstock.com; corp uman

FOSFOR

2. Fosforul este important pentru ca este un furnizor de energie; in creier, impreuna cu lipidele contribuie la dezvoltarea substantei cerebrale. Alimentele importante care contin fosfor sunt: drojdia de bere, pestele, ouale, carnea, migdalele uscate, stridiile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

FIER

3. Fierul este esential pentru formarea hemoglobinei din sange, iar carenta de fier poate sa cauzeze aparitia anemiei; alimente care contin fier sunt: radicchio, carne, galbenus de ou, spanac, migdale, legume uscate.

Foto: Shutterstock.com; produse care contin potasiu

POTASIU

4. Potasiul e un mineral care lupta impotriva oboselii, potentand capacitatea muschilor si influentand excitabilitatea tesutului nervos; este present in cereal, legume, carne si verdeturi.

Citeste mai departe 8 SARURI MINERALE de care corpul tau are nevoie in fiecare zi! >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri