Branca Ursului mai este numita si Planta Dragostei pentru ca multe femei au putut avea copii si multi barbati s-au vindecat de disfunctii sexuale si ale prostatei consumand aceasta planta medicinala.

via Healthy Kudika

Branca Ursului este numita astfel pentru ca are aspect asemanator Ierbii Ursului, iar pe meleagurile noastre este cunoscuta sub denuminrea de Planta Dragostei sau Ginsengul Romanesc.

Branca ursului – continut medicinal

Branca ursului contine substante active si fitosteroli, acizi organici, bioflavonoide, poline, colina, taninuri si uleiuri volatile. Proprietatile curative ale acestei plante sunt multiple, ajutand atat femeile, cat si barbatii.

Branca ursului – cum se utilizeaza

Din Branca Ursului se folosesc radacinile, frunzele, florile, semintele si mugurii. Branca ursului se utilizeaza sub forma de pulbere, de tinctura sau sub forma de decoct ori macerat.

Pudra se obtine din flori si frunze uscate, amestecate cu seminte, toate date prin rasnita. Se cerne apoi pentru a obtine o pudra mai fina. Pudra este indicata in doza unica pe zi, cate o lingurita dimineata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Decoctul se obtine prin nfuzia pentru 15 minute a 3 linguri de seminte, frunze si flori uscate la un litru de apa fierbinte. Se bea o cana pe zi.

Tinctura se obtine din radacini, frunze si flori uscate sau proaspete, seminte – puse cat incap si apasate intr-un borcanel. Se toarna peste 2/3 alcool si 1/3 apa fiarta si racita. Se lasa 4 saptamani la loc racoros, apoi se pot consuma 20 de picaturi diluate intr-un pahar cu apa in fiecare dimineata.

Branca Ursului – indicatii terapeutice

Branca ursului este indicata in:

  • Insuficienta ovariana cu amenoree secundara;
  • In menopauza;
  • In afectiuni ale prostatei;
  • In stimularea dorintei sexuale, atat la femei cat si la barbati. Branca Ursului are efecte afrodiziace.
  • Frigiditate;
  • Impotenta;
  • Tulburari neuropsihice – branca ursului prezinta efecte de calmare si antihisterice, ameliorand nervozitatea si anxietatea;

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika

Foto homepage: heracleum sphondyl, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri