Aceasta bautura fierbine este supranumita Focul Vindecator si reteta batraneasca este folosita si astazi in medicina naturista pentru a tine departe bolile de sezon.

via Healthy Kudika

Reteta batraneasca a ceaiului de urzica

Batranii nostri foloseau ceaiul de urzica in diverse tratamente, dar si pentru prevenirea bolilor de primavara la copii si adulti. Iata cum se prepara:

  • Se foloseste urzica proaspat culeasa, preferabil urzica salbatica;
  • La o cana de apa se pune jumatate de cana de urzica.

Se pune apa la fiert (bunicii nostri foloseau apa din fantana sau de la izvor), la foc mic, pentru a nu grabi incalzirea.

Cand apa fierbe, se ia de pe foc si se lasa un minut. Intre timp se toaca marunt frunzele de urzica, apoi se pun in apa fierbinte. Se acopera si se lasa la infuzat 15 minute, amestecand din cand in cand pentru a obtine o dilutie mai buna.

Beneficiile extraordinare ale ceaiului de urzica pentru organism

Daca prepari ceaiul de urzica dupa reteta de mai sus, atunci trebuie sa stii ca apa racita un minut are deci mai putine grade Celsius si nu va distruge vitaminele continute de urzica. Daca totusi doresti sa te bucuri de toate proprietatile acestor plante cu adevarat medicinale, atunci poti consuma si urzicile din ceai. De nu... poti strecura ceaiul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii

Ceaiul de urzici este bogat in vitamine, minerale, substante active si nutrienti de care organismul nostru are nevoie primavara pentru a-si reface depozitele energetice dupa iarna lunga si pentru a mentine tonusul sistemului imunitar.

Beneficiile ceaiului de urzica

Ceaiul de urzici prezinta numeroase beneficii in organism, dintre care enumeram:

  • Combate caderea parului. Se va clati parul cu ceai de urzici dupa fiecare spalare.
  • Purifica tenul – se clateste fata in fiecare seara cu ceai de urzica;
  • Este cicatrizant. Se fac spalaturi si se pun comprese cu ceai de urzica peste rani;
  • Gargara cu ceai de urzica ajuta in combaterea tusei si trateaza amigdalele marite.
  • Fumatorilor le este recomandat sa clateasca gura, dupa spalarea pe dinti, cu ceai de urzica – reduce riscul de aparitie a cancerului oral, dar si de aparitie a tartrului si cariilor dentare.
  • Calmeaza ulcerul, gastrita si mucoasa stomacului;
  • Ceaiul de urzica, baut rece, ajuta in calmarea arsurilor in cazul celor care sufera de reflux gastroesofagian;

Cititi articolul integral pe Healtlhy Kudika

Foto homepage: Urzica, ceai de urzica @ Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri