Oricat de mult te straduiesti sa iti rasfeti pielea cu cele mai bune produse de ingrijire, exista cateva obiceiuri zilnice care isi pun din plin amprenta asupra frumusetii si sanatatii pielii tale!

„Modul in care te speli pe fata, machiajul pe care il folosesti, dar si ceea ce mananci sau faci zi de zi pot anula efectele pozitive obtinute prin diferite tratamente sau produse de ingrijire.”, declara expertul in chirurgie estetica Silvia Stanculescu-Vasalos.

Iata 8 sfaturi pe care ti le ofera chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, medic in cadrul clinicii Metamorphosis Center:

1. Bea mai putina cafea pentru ca unul din principalii vinovati pentru uscarea pielii si inmultirea ridurilor este cofeina! Incearca sa te hidratezi foarte bine astfel incat sa atenuezi aceste efecte asupra pielii, mai ales daca nu poti renunta la cafea.

2. Evita dusurile lungi si fierbinti, chiar daca aste ne dorim toti dupa o zi grea de munca si nu uita ca apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei si inlatura uleiurile naturale produse de piele, determinand uscarea in exces.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii Îngrijirea și igiena pielii fragile a bebelușului: 7 obiceiuri de evitat Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

3. Incearca sa dormi suficient! Somnul ajuta la regenerarea celulelor si daca vrei ca pielea ta sa nu aiba un aspect obosit si tern, acorda atentia cuvenita orelor de somn.

4. Nu sari peste mesele principale ale zilei pentru ca acest lucru duce la imbatranirea mai rapida a pielii. Include zilnic in alimentatia ta surse de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci) care ajuta pielea sa se refaca. De asemenea, redu cantitatea de sodiu din alimentatie, deoarece acesta absoarbe umezeala din piele, lasand-o uscata si fara viata.

5. Nu exagera cu scruburile si exfolierea! Daca apelezi la aceasta metoda de indepartare a celulelor moarte mai mult de o data pe saptamana asta inseamna ca accespti sa iti agresezi pielea de buna voie si sa contribui la degradarea ei. Repetata prea des aceasta procedura nu face altceva decat sa intensifice productia de sebum si aparitia cosurilor.

De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

6. Nu te epila cu ceara pe fata! Mustata si excesul de par facial sunt intr-adevar inestetice, insa aceasta metoda este prea agresiva pentru pielea de la nivelul tenului, care e cu mult mai sensibila decat cea de pe corp. In timp, vei observa cum ridurile si semnele de imbatranire a pielii vor fi evidente mult mai repede pentru ca epilarea cu ceara este agresiva si poate traumatiza foliculii, ramanand cicatrici foarte greu de tratat.

7. Nu folosi perii de machiaj murdare! Chiar daca nu te machiezi zilnic, obisnuieste-te sa speli o data la cateva zile sau inainte de folosire periile de aplicare a machiajului si buretele pentru fond de ten. Altfel, risti sa creezi un mediu propice pentru bacterii si te vei intreba de ce tenul tau a devenit problematic.

8. Demachiaza-te zilnic! Chiar si in lipsa machiajului tenul tinde sa acumuleze impuritati care trebuie curatate atent pentru a regenera celulele si a pastra un aspect sanatos si luminos al tenului. Dupa ce te demachiezi, spalarea fetei cu apa este obligatorie, pentru ca ajuta la curatarea in profunzime a pielii si la revigorarea ei oferindu-i un aspect fresh.

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Editura CUANTIC a lansat cartea Rețete pentru Postul și Sărbătoarea Paștelui SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Optiuni de atenuare a ridurilor

Optiunile de atenuare a ridurilor sunt vaste, insa cele mai des folosite si cu rezultate exceptionale sunt injectarile cu botox si acid hialuronic.

***
Despre Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos

Dr. Silvia Stanculescu este absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, iar din anul 2008 are competente pe vibro-lipoaspiratie si este specializata in chirurgie cosmetica, in cadrul Clinicii Milenio Portugalia, sub indrumarea Prof. Dr. Angelo Rebelo. Cursurile prestigioasei clinici Milenio sunt certificate de catre Academia Internationala de Chirurgie Cosmetica.

Este membra a asociatiilor profesionale Societatea Academica Romana de Chirurgie Plastica si Microchirurgie Reconstructiva, Asociatia chirurgilor plastici din Romania si Societatea Romana de Chirurgie Estetica.

Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Cum vor funcționa grupele de acomodare pentru elevii care nu au fost înscriși în școli din România în ultimii doi ani

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri