Cum primavara a venit si, odata cu ea, astenia se instaleaza, iar detoxifierea organismului trebuie sa fie in prim plan, Iulia Preda - Dr in Stiinte Medicale - are cateva trucuri pentru voi ''din popoare adunate si prin medicina explicate'', asa cum ii place Iuliei sa spuna.

Primavara, insomniile par sa detina monopolul. Afla ce remedii naturale ai la dispozitie

Valeriana pentru somn adanc

• Valeriana pentru somn adanc. Pe langa avantajul de a te ajuta sa adormi mai repede, datorita valerianei, nu te vei mai trezi des noaptea. Explicatia consta in faptul ca aceasta planta calmeaza sistemul nervos si pe cel cardiac, regland palpitatiile inimii. Ai nevoie de o lingurita de radacina de valeriana maruntita din care pregatesti un ceai. Bei doua cani pe zi, una cu 30 de minute inainte de culcare.

Tei si mac, amestec garantat

• Tei si mac, amestec garantat. Florile de tei, asociate cu petalele macului de camp au efect usor sedativ. In cateva minute, iti pregatesti singura somniferul, cu o lingurita de amestec la o cana de apa clocotita. Un alt ceai contine, pe langa cele doua plante, o lingurita de radacina de valeriana, una de sovarv si doua de hamei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Foto: Shutterstock.com; lavanda, ulei de lavanda

Ulei de levantica

• Ulei de levantica. Numai gandul la o baie fierbinte te face sa inchizi pleoapele.

Efectul il dublezi, daca adaugi zece picaturi de ulei esential de levantica.
Pe langa parfumul imbietor si relaxant, este si un tonic bun pentru sistemul nervos.

Dupa o zi plina, cu siguranta, iti va reda calmul de care ai nevoie sa adormi, in special daca il folosesti si pentru a-ti masa corpul.

Citeste mai departe si afla Lista de alimente care te ajuta sa ai un somn linistitor si odihnitor>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri