Smochinele prezinta beneficii importante pentru sanatate, motiv pentru care au fost considerate alimente-tratament inca din timpuri stravechi.

Sursa: Healthy Kudika

Smochinele prezinta beneficii importante pentru sanatate, motiv pentru care au fost considerate alimente-tratament inca din timpuri stravechi. Smochinele sunt fructe delicioase pe care le putem consuma atat in stare proaspata cat si deshidratate sau congelate. Insasi Cleopatra avea printre preferintele alimentare consumul de smochine.

Smochinele contin potasiu, un ion esential pentru sanatatea inimii

Smochinele contin o cantitate insemnata de potasiu, ion care protejeaza sistemul cardiovascular si pe care il pierdem usor din organism la schimb cu sodiul. De aceea persoanele care consuma multa sare sau multa carne in detrimentul consumului de legume risca boala cardiovasculara, in special hipertensiune arteriala.

Smochinele sunt fructele frumusetii si ale tineretii

Smochinele contin o cantitate insemnata de vitamina C, vitamina care este implicata in mentinerea retelelor de colagen din organism. Colagenul se gaseste atat in straturile subcutanate, mentinand fermitatea pielii, dar si in alte tesuturi conjuctive care se gasesc in structura tuturor sistemelor din organism. Practic fara vitamina C nu am putea trai, carenta acestei vitamine determinand boala pe care o cunoastem sub denumirea de scorbut.

Astfel ca smochinele contribuie la mentinerea sanatatii intregului organism si la intarzierea aparitiei ridurilor.

Smochinele au efecte anticancerigene si antiosteoporotice

Smochinele contin antioxidanti puternici care inhiba dezvoltarea celulelor canceroase si de asemenea contribuie la diminuarea stresului oxodativ. Cu un continut foarte ridicat in calciu smochinele contribuie la mentinerea tonusului muscular si sanatatii oaselor prevenind in timp osteoporoza.In sezonul lor, nutritionistii recomanda consumul zilnic de smochine.

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika

Foto homepage: smochine @Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri