Sucul de ceapa, aplicat pe scalp de doua ori pe saptamana, timp de 2 luni, stimuleaza cresterea parului si circulatia la nivelul scalpului. Sucul de ceapa intareste firele de par si le ofera volum, dar este eficient si in prevenirea si stoparea albirii premature a parului.

Ceapa are proprietati vindecatoare si contine o cantitate semnificativa de sulf, un nutrient esential in mentinerea sanatatii parului. Totodata, sulful imbunatateste productia de colagen necesar pentru cresterea parului. Are si proprietati antibacteriene si previne dezvoltarea de bacterii si ciuperci pe pielea scalpului, de multe ori raspunzatoare pentru infectiile ale scalpului ce cauzeaza pierderea parului. De asemenea, ceapa mai contine si alte minerale precum calciu, magneziu, potasiu,selenium, fosfor. Conform unui studiu, aplicarea de suc de ceapa pe scalp de doua ori pe saptamana, timp de 2 luni, poate stimula cresterea parului si circulatia la nivelul scalpului. Sucul de ceapa intareste firele de par si le ofera volum, dar este eficient si in prevenirea si stoparea albirii premature a parului.

In multe culturi ale lumii, sucul de ceapa se consuma si intern drept un remediu impotriva hipertensiunii, a unei circulatii sangvine deficitare, a infectiilor urinare si a racelii. Este considerat a fi in acelasi timp si unul dintre cele mai puternice sucuri tonice pe care ni le poate oferi natura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi

Sucul de ceapa se poate obtine prin 3 metode:

Foto: Ceapa, Sirop ceapa @Shutterstock

1. Cu Storcatorul. Este una din cele mai simple metode de a obtine suc de ceapa daca ai un storcator in casa. Curata ceapa, taie-o in jumatate, adaug-o in storcator si vei obtine suc proaspat de ceapa.

2. Cu ajutorul Blenderului. Curata ceapa de coaja, taie-o in 4 si pune bucatile de ceapa in blender. Blenduieste si apoi strecoara mixtura pentru a obtine doar sucul.

3. Dand ceapa prin Razatoare. Curata ceapa de coaja si taie-o pe jumatate. Pe o farfurie mare, da prin razatoare cele doua jumatati de ceapa. Stoarce apoi ceapa razuita si strecoar-o pentru a obtine doar sucul.

Atunci cand aplici pentru prima oara suc de ceapa pe scalp, cel mai indicat ar fi sa il testezi pe o suprafata mai mica pentru a te asigura ca nu esti alergic la sucul de ceapa. Chiar daca este natural, sucul de ceapa este puternic.

Atentie! Sucul de ceapa se foloseste imediat ce este preparat.

Foto homepage: ceapa rosie, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri