Tratamente naturiste din popor, eficiente in combaterea tusei productive sau seci, pe care le poti prepara in casa.

via Healthy Kudika

Tusea deranjeaza si oboseste, fiind un simptom intalnit atat in raceala si gripa, cat si in boli alergice (astmul alergic de exemplu), dar si in boli sistemice si degenerative (BPOC, edem pulmonar, unele afectiuni cardiovasculare etc.).

Daca tusea se datoreaza racelii sau gripei, aceste tratamente naturiste va pot fi de mare ajutor.

Daca insa tusea persista peste 6 saptamani sau daca are alte cauze, atunci aceste tratamente pot fi cel mult adjuvante, insa trebuie sa urmati tratamentul bolii de fond. O tuse care provine dupa o raceala si dureaza peste 6 saptamani ridica suspiciunea de tuberculoza, de aceea trebuie sa va prezentati la medic pentru analize suplimentare. Uneori, chiar si refluxul gastro-esofagian poate asocia tuse. Cereti parerea specialistului.

Tratamente naturiste pentru tuse

Siropul de hrean

Se rade o radacina de hrean prin razatoarea mica si se adauga un sfert de cana de miere si zeama de la o jumatate de lamaie.

Se amesteca bine si se lasa la macerat cel putin 5 ore. Se va lua cate o lingurita la nevoie, dar nu mai mult de 3 lingurite pe zi daca suferiti de diabet.

Hreanul trateaza toate tipurile de tuse, creste imunitatea cailor respiratorii si totodata trateaza raceala si gripa.

Tratamente naturiste pentru tuse: sirop de ceapa

Se toaca marunt sau se rad (direct intr-o cratita) 3 cepe medii. Se adauga o jumatate de cana de miere si o jumatate de cana de apa. Se amesteca bine si se lasa compozitia la fiert pret de 5 minute. Se strecoara si se bea dupa racire.

Sunt recomandate 4-5 lingurite pe zi din acest sirop, mai ales la nevoie.

Leacuri babesti pentru tuse: ceaiul de ceapa

Se ia o ceapa si se spala, cu tot cu coaja, apoi se zdrobeste putin cu pumnul. Se pune apoi la fiert cu o cana cu apa, apoi ceaiul se indulceste cu miere, dupa gust.

Se pot consuma pana la 3 cani/zi.

Tratamente naturiste pentru tuse seaca sau productiva: siropul de ridichie neagra

Acest sirop este indicat atat pentru a trata tusea seaca, cat si pe cea productiva, fiind indicat si copiilor.

Exista doua modalitati de a obtine siropul de ridichie neagra.

Reteta 1: sirop de ridichie neagra

Se ia o ridichie neagra, se spala, si se scobeste la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un soi de cornet adanc, care se umple apoi pe jumatate cu miere. Se lasa ridichia cateva ore langa o sursa de caldura si se verifica, caci aceasta va lasa sirop. Se ia cate o lingurita la 2 ore. Dupa ce se termina mierea, se pune iarasi in cotorul scobit. Si tot asa pana ce coaja ridichiei devine stafidita, semn ca siropul este pe terminate.

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika

Foto homepage: Sirop de tuse, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri