COJILE DE LAMAIE - Sunt EXTRAORDINARE si trebuie sa afli de ce! 26 de motive puternice ca sa nu le arunci

Cand viata iti ofera lamai, pastreaza si cojile. Sunt EXTRAORDINARE! Habar nu ai cat de bune pot fi pentru sanatate si in cate feluri le poti folosi in viata de zi cu zi! Iata 26 de Beneficii + Intrebuintari ale cojilor de lamaie care te vor uimi!

Chiar daca beneficiile lamailor si ale sucului de lamaie ne sunt cunoscute tuturor, cojile de lamaie sunt adesea (si pe nedrept!) subestimate. Cojile de lamaie contin de 5 pana la 10 ori mai multe vitamine decat sucul de lamaie si beneficiaza totodata de mai multe vitamine si nutrienti decat lamaia in sine. Ele reprezinta o sursa pretioasa de fibre, potasiu, magneziu, calciu, acid folic si betacaroten.

Atentie! Atunci cand consumati coaja de lamaie asigurati-va ca lamaile sunt 100% organice, crescute bio, fara pesticide si alte substante chimice. Lamaile care se gasesc pe rafturile supermarketurilor de obicei sunt tratate chimic, specialistii avertizandu-ne ca respectiva coaja a lamailor este toxica si periculoasa pentru sanatate.

Cojile de lamaie: Beneficiile extraordinare ale cojilor de lamaie organica asupra sanatatii


Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria

Foto: Coaja de lamaie, Portocala via Shutterstock

100 g de coaja de lamaie contin 314 mg de calciu, 160 mg de potasiu, 129 mg de vitamina C, 10,6 g de fibre.

Continand flavonoizi polifenolici, consumul de coaja de lamaie poate ajuta totodata si la scaderea colesterolului rau (LDL).

Cojile de lamaie contin limonen si salvestrol Q40, compusi ce au capacitatea de a lupta impotriva celulelor canceroase. Consumarea de coaja de lamaie poate preveni aparitia anumitor tipuri de cancer precum cel de piele, colon sau san.

Cojile de lamaie contribuie la reducerea stresului oxidativ si la eliminarea toxinelor din organism. Ele contin o cantitate semnificativa de bioflavonoide citrice, ajutand astfel la reducerea stresului oxidativ.

Cojile de lamai sunt bogate in potasiu, ceea ce le recomanda pentru sanatatea inimii, in mentinerea unei tensiuni arteriale bune. Totodata, vitamina C si P care se regasesc in cojile de lamaie pot ajuta la procesul de curatare a vaselor de sange, impiedicand astfel aparitia anumitor afectiuni ale inimii sau a diabetului.

Pentru ca sunt pline de calciu si vitamina C, cojile de lamaie sunt eficiente pentru prevenirea aparitiei osteoartritei, a poliartritei, a artritei reumatoide, a osteoporozei, dar si a fracturilor de os.

Cojile de lamaie contin multe fibre si de aceea favorizeaza procesul de digestie.

Consumati coaja de lamaie si atunci cand sunteti raciti sau aveti gripa si va confruntati cu dureri in gat sau diverse infectii. Cojile de lamaie contin multa vitamina C, un antioxidant ce ajuta la combaterea racelii si la neutralizarea radicalilor liberi.

Gratie unui compus special, pectina, cojile de lamaie ajuta si in procesul de slabire, favorizand scaderea in greutate.

Regasim in compozitia cojilor de lamaie vitamina C si acid citric ceea ce le recomanda a fi folosite in mentinerea sanatatii si a igienei orale. Previn gingivita si sangerarile gingivale.

Foto homepage: lamaie, coji de lamaie via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri