La varsta de 74 de ani, Mahatma Gandhi a trait 21 de zile fara mancare, in timpul unei greve a foanmei. In ciuda varstei sale inaintate, activistul pentru drepturile omului a fost capabil sa supravietuiasca privandusi corpul de alimente. De asemenea, tratamentele alternative pentru boli grave presupun si perioade lungi de post total. Postul este de asemenea mentionat si in Biblie. Cum este posibil sa supravietuim fara mancare?

„Postul este cel mai vechi si eficace tratament! Acolo unde postul nu vindeca, nimic nu vindeca. Postul curata, indeparteaza boala si aduce sanatatea in organsim.” – Petre Anca (discipol al lui Valeriu Popa), in cartea "Cancerul boala incurabila?" (ed. Dharana, Bucuresti 2001)

„Organismul poate rezista fara hrana timp de 105 zile, iar cei mai multi oameni s-au vindecat cu posturi mai scurte, de 40 de zile”, scrie acelasi Petre Anca, in cartea sa. Chiar daca inca controversata aceasta metoda, importanta medicala a postului total este cunoscuta din vechi timpuri: „Cu cat il hraniti mai bine pe bolnav, cu atat il daramati mai mult”, spunea si Hipocrate.

In lipsa apei si a hidratarii, corpul cedeaza foarte repede, dar in mod fascinant, acesta rezista fara hrana. In perioada de post total (perioada cand nu mancati nimic si beti doar apa), hidratarea este insa esentiala. Corpul trece prin mai multe procese metabolice care il ajuta sa conserve energie.

• La 6 ore dupa ce ai mancat…

Dupa ce mancam, organismul nostru continua sa proceseze alimentele, producand, alaturi de alte molecule importante, si glucoza. Glucoza este vitala pentru organismul nostru, reprezentand hrana fiecarei celule si fiind totodata principalul "combustibil"al creierului. Atunci cand glucoza este in exces, aceasta este depozitata sub forma de glicogen in organism, in special in ficat si muschi. Glicogenul reprezinta de fapt adevaratele noastre depozite energetice, ce pot fi accesate rapid.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

• Ce se intampla la 3 zile de post total?

Stocurile tale de glucoza iti ajung intre 24 si 48 de ore, chiar daca dupa sase ore, consumul energetic incepe deja sa scada. Incepi sa simti foamea in aceaste ore, iar corpul tau intra intr-o stare de ketoza (cetoza). Ketoza este o stare in care organismul foloseste depozitele de grasime pe care le are pentru a produce energie, din cauza ca nu primeste o cantitate suficienta de carbohidrati. Cu alte cuvinte, organismul incepe sa transforme grasimile din depozite in molecule cu rol energetic. Este o perioada cand "se arde" grasimea din organism. (Sursa: www.portal-spiritual.eu)

In mod tipic, daca postesti sau daca tii o dieta saraca in carbohidrati, corpul tau intra in aceasta stare. Uneori, aceasta dieta este folosita si in tratarea epilepsiei.

In a 3-a zi productia de cetone este suficienta pentru a produce aproape toata energia de care organismul are nevoie, iar proteinele din organism incep sa fie crutate. Pana in ziua a 4-a, creierul ajunge sa isi procure aproape toata energia de la cetone, iar proteinele din corp sunt salvate

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Foto int. art.: Shutterstock.com; corp


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri