Semintele de pin nu sunt doar delicioase, ci au si niste proprietati exceptionale si sunt pline de vitamine si minerale. Descopera care sunt beneficiile extraordinare ale acestor seminte atat de speciale:

Ceea ce nu se stia despre semintele de pin este faptul ca ele ajuta si la scaderea in greutate. Desi au un continut ridicat in grasimi, datorita acidului pinolenic pe care il contin, ele pot reduce apetitul. Acidul pinolenic din semintele de pin declanseaza eliberarea a doi hormoni care suprima senzatia de foame si semnaleaza creierului ca stomacul este plin.

Semintele de pin pot ajuta in incetinirea procesului de imbatranire. Fiindca reprezinta o sursa importanta de vitamina E, semintele de pin ajuta in lupta impotriva radicalilor liberi.

Ori de cate ori te simti obosit si lipsit de energie, nu ezita sa consumi cateva seminte proaspete de pin. Cercetatorii au descoperit ca ele contin nu doar proteine, ci si magneziu care ajuta la inlaturarea senzatiei de oboseala si la usurarea tensiunii si crampelor musculare.

Semintele de fin contin si fibre care previn aparitia constipatiei si ajuta la curatarea colonului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Semintele de pin uscate contin:

  • 8-10 calorii
  • 0, 08 g fibre
  • 0, 24 g carbohidrati
  • 0,89 g grasimi
  • 0,42 g proteine

! Putina precautie nu strica insa atunci cand consumati seminte de pin pentru prima oara! Semintele de pin pot cauza anumite alergii in cazul anumitor persoane. Prin urmare, daca stii ca ai alergie la arahide si anumite tipuri de seminte, cere sfatul medicului inainte de a le consuma. De asemenea, in cazul anumitor persoane, consumul de seminte de pin poate cauza senzatia de amar in gura. Chiar daca aceasta dispare rapid de obicei, in unele cazuri poate persista pana la cateva ore.

Foto homepage: Muguri de pin, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri