Cine ar fi crezut ca acum, in prag de sezon rece, sanatatea intregului nostru organism poate depinde doar de cateva mici microorganisme: probioticele!

Comunicat de presa

Aceste bacterii benefice si microbi care traiesc in intestine au un rol important in digestie insa mai mult decat atat, sunt un adevarat aliat in sezonul rece:stimuleaza sistemul imunitar, productia de anticorpi, combat infectiile si au actiune antivirala.

Deficienta in organism a probioticelor reprezinta principala cauza a problemelor digestive, dar si a altor probleme de sanatate precum scaderea imunitatii si aparitia recurenta a bolilor specifice sezonului rece. Totusi, vestea buna este ca aceste ajutoare esentiale sistemului de aparare pot fi integrate cu usurinta in dieta zilnica prin consumul anumitor alimente.

Top 6 alimente probiotice

Alimente bogate in probiotice: Iaurtul

Poate cel mai popular aliment asociat cu suplimentarea probioticelor in organism, iaurtul aduce si o serie intreaga de beneficii organismului: imbunatateste digestia si imunitatea organismului, previne osteoporoza si cancerul de colon si ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Citeste si: Reteta LUNII: Cum sa faci IAURT de casa

„Cele mai bune rezultate se obtin din consumul de iaurt natural, preparat in casa din lapte pasteurizat, si nu din cel gasit in comert. Este de evitat mai ales iartul cu fructe din magazine pentru ca acestea contin sirop de porumb bogat in fructoza, indulcitori artificiali, conservanti si arome sintetice, care va aduc mai multe deservicii sanatatii, decat o portie importanta de bacterii benefice”, explica specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan.

Citeste si: Iaurtul - alimentul esential al unei diete sanatoase

Alimente bogate in probiotice: Varza murata

Acest preparat nelipsit din bucataria traditionala romanesca este si o sursa de probiotice, fiind pregatita prin fermentatie, cu ingrediente naturale. In afara de acest beneficiu adus sanatatii, culturile vii din varza murata pot fi utile si in ameliorarea alergiilor si in plus, este o sursa excelenta de vitaminele B, A, E si C.

7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid

Citeste si: Super Alimentul secolului este chiar de la bunica si are 20+ beneficii extraordinare

Alimente bogate in probiotice: Ciocolata neagra

Unul din putinele deserturi benefice organismului, ciocolata neagra, este bogata in antioxidanti si are un efect de energizare. In plus, ciocolata neagra se mai remarca si prin probioticele pe care le furnizeaza organismului. Cata vreme are o concentratie cat mai mare de cacao si un continut cat mai mic de zahar sau indulcitori sintetici, ciocolata neagra este un aliat de nadejde al sanatatii.

Citeste si: Stiati ca... Ciocolata neagra slabeste?

Alimente bogate in probiotice: Chefirul

„Deseori considerat doar un alt fel de iaurt, chefirul este de fapt o ciuperca ce se dezvolta in lapte producand fermenti, enzime, vitamine, minerale si alte substante bioactive. Acest aliment are si efecte benefice asupra tractului digestiv, fiind in acelasi timp si un bun antioxidant. Mai mult, acesta grabeste refacerea florei intestinale si prevenirea problemelor digestive care pot aparea in urma tratamentului cu antibiotice”, explica specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan.

Top 3 zodii pentru care curajul este un stil de viață – au încredere în propriul destin Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Acestea sunt cele mai descurcărețe zodii ale horoscopului, indiferent de cât de grea este viața

Citeste si: Ciuperci medicinale si cum se folosesc: Kombucha, Pleurotus, Kefir

Foto: cultura de kefir - shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri