Culoarea alimentelor nu este intamplatoare. Alimentele capata culoare in functie de continut. De exemplu fructele si legumele portocalii contin beta-caroten, precursorul vitaminei A ,care este totodata si pigment. In functie de ceea ce contine fiecare aliment, acesta capata o culoare care are si o insemnatate terapeutica.

Un articol via Healthy.kudika.ro

Sunt specialisti care ne propun sa mancam in culori, alegand anumite culori in anumite momente ale zilei pentru a obtine beneficiile dorite asupra sanatatii si siluetei.

Ba chiar a fost creata dieta in culori despre care poti citi mai multe informatii in articolul: Dieta disociata pe culori

Curcubeul sanatatii – ce beneficii aduc alimentele sanatatii in functie de culoarea lor

Fructele si legumele de culoare rosie – protejeaza inima

Sunt excelente pentru mentinerea sanatatii inimii si vaselor. Aceste alimente contin antioxidanti care scad stresul oxidativ – un factor de risc pentru ateroscleroza si boli cardiace, reduc colesterolul rau din sange si reduc tensiunea arteriala.

Alimente rosii: capsunele, visinele, ciresele, rosiile, unele fructe de padure, macesele etc. Aceste alimente trebuie sa aibe si pulpa rosie, nu doar coaja.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă

Alimentele portocalii – protejeaza pielea si ochii

Alimentele portocalii sunt bogate in betacaroten, precursorul vitaminei A. Vitamina A est esentiala atat pentru mentinerea sanatatii pielii, dar si a vederii. Practic, fara vitamina A din celulele specializate ale retinei nu am putea vedea!

Puteti consuma din belsug alimente portocalii in zilele cand va expuneti la soare ori sunteti pe plaja. Acestea va protejeaza in mod natural de arsurile solare.

Exemple pentru alimente portocalii: pepene galben, morcov, charon, dovleac, portocale etc.

Alimentele galbene – mentin elasticitatea pielii si combat depresia

Alimentele galbene sunt bogate in nutrienti pentru piele, avand efecte antiimbatranire. Aceste alimente sunt totodata bune tonice cerebrale, de aceea sunt recomandate in perioadele de surasolicitare intelectuala.

Citeste mai departe pe: https://healthy.kudika.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri