Vinetele sau patlagelele negre au strans zeci de legende de-a lungul a sutelor de ani, incitand prin forma si culoarea lor la superstitii, dar si la laude.

Sursa: healthy.kudika.ro

“Patlagelele negre” cum mai sunt numite, vinetele au fost cultivate in India cu 4000 de ani in urma, fiind apreciate pentru gustul si beneficiile lor. De asemenea, pentru efectele lor tonice asupra aparatului reproducator, mai sunt numite si “merele dragostei”.

Vinetele – continut nutritional

Foto: Vinete, Shutterstock

Vinele au foarte putine calorii, o singura vanata abia ajunge la 20 de calorii – de aceea sunt recomandate adesea in diete, alaturi de alte legume .

Vinetele contin antioxidanti, nutrienti pentru creier, substante puternic antiinflamatorii, avand rol de a scadea usor temperatura corpului, de aceea sunt recomandate la persoanele care sufera de boli cardiovasculare sau pe canicula.

Vinetele contin vitamine din complexul B, dar si vitamina A, E, K si C. Vinetele mai contin si acid folic, potasiu, magneziu, cupru, triptofan, mangan, fibre si molibden.

Vinetele – prietenii inimii

Mai multe studii realizare pe animale au demonstrat beneficiile vinetelor asupra sistemului cardiovascular, efectele au aparut in timp scurt de la introducerea vinetelor in dieta acestora. De aici si concluziile ca vinetele ar avea aceleasi efecte pozitive in randul oamenilor, ca si al animalelor.


Beneficiile vinetelor – efecte antiinflamatorii

Vinetele reduc inflamatiile si sunt recomandate in boli cronice care asociaza procese inflamatorii, ca de exemplu artrita.

Beneficiile vinetelor – coaja acestora este buna pentru creier

Ori de cate ori puteti consuma si coaja vinetelor, nu ezitati. De exemplu, daca preparati aceasta legume pe grill sau la cuptor, nu o curatati de coaja.

Citeste articolul integral pe Healthy Kudika


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri