Periajul uscat este o practica veche ce a fost utilizat pentru secole, multe texte antice facand referire la acest procedeu de ingrijire. In Scandinavia si Rusia, procedeul era foarte popular dar existau multe metode de periaj uscat in vechime. Se foloseau betisoare, nisip sau pietre pentru a masa pielea.

Periajul uscat este o metoda care presupune curatarea pielii cu ajutorul unei perii confectionate din fibre naturale, pentru a inlatura stratul superior de celule, ce se regenereaza la fiecare 24 de ore.

Din pacate, sub impactul industriilor de infrumusetare, acest obicei de ingrijire a devenit un secret al vremurilor trecute. Stiai ca pielea este al 6-lea canal prin care organismul elimina toxine? Unii se refera la piele ca la un al treilea rinichi, pentru ca prin piele eliminam o cantitate mare de material toxic, nefolositor.

Din cauza folosirii regulate de uleiuri, creme, sapunuri, machiaj, ajungem sa ingreunam de fapt, procesele naturale ale pielii si sa impiedicam eliminarea toxinelor.

Foto: Shutterstock.com; perie, periaj uscat, fata

Iata beneficiile periajului uscat

- Indepartezi celulele moarte, ceea ce imbunatateste aspectul si textura pielii, de asemene accelerand formarea de noi celule.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!


- Periajul uscat ajuta in cazul celulitei. Puteti inlocui cremele scumpe sau alte procedee, cu periajul uscat care este extrem de benefic pielii.


- Periajul uscat intareste sistemul imunitar, prin stimularea vaselor limfatice care mai apoi ajuta intregul sistem. Detoxifierea si purificarea organismului se produce mai usor. Pielea este unul dintre organele care ajuta la eliminarea toxinelor din organism

- Periajul uscat face ca pielea sa devina mult mai elastica, provocand circulatia sangelui prin straturile pielii.


- Periajul uscat iti tonifica muschii, stimuland terminatiile nervoase ce fac ca fibrele musculare sa fie active. De asemenea, ajuta la eliminarea depozitelor de grasime.

Metoda periajului uscat

1. Ai nevoie de o perie de piele, confectionata din fibre naturale.

2. Periajul uscat trebuie efectuat dimineata, la trezire si inainte de baie.

Foto homepage: Shutterstock.com; corp, sanatate, petale, floare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri