Gingase, gustoase si aromate, florile de salcam sunt folosite in zeci de tratamente de catre terapeuti.

Sursa: Healthy by Kudika

Ne-am propus sa va informam despre tot felul de leacuri ale naturii, “tratamente” care sunt la indemana tuturor si pe langa care trecem adesea fara sa stim ce minuni vindecatoare se ascund in jurul nostru.

Daca pana acum v-am vorbit despre o leguma-minune pe care o puteti cultiva in sezon racoros – kale – sau despre cojile de banane de exemplu, ori o reteta pentru inima cu porumbe, astazi ne-am propus sa va surprindem, in mod placut, cu informatii despre beneficiile florilor de salcam.

Florile de salcam sunt folosite in peste 20 de boli

Florile de salcam pot fi consumate ca atare, proaspete, dar si in preparate, salate, prajituri. De asemenea florile de salcam pot fi uscate si maruntite apoi, folosind pulberea vegetala. Puteti consuma cu miere pulberea de flori de salcam sau puteti face ceai din flori de salcam (fie proaspete, fie uscate).

Beneficiile florilor de salcam

Florile de salcam sunt indicate in bolile tubului digestiv:

  • Esofagita de reflux;
  • Gastrita;
  • Ulcer gastric sau duodenal;
  • Colon iritabil;
  • Constipatie;

In tratarea durerilor si arsurilor gastrice, precum si a hiperaciditatii sucului gastric, florile de salcam pot fi consumate atat proaspete, cat si sub forma de pulbere sau ceai. Este indicat sa le consumati dimineata, pe stomacul gol.[...]

Citeste continuarea articolului: Beneficiile florilor de salcam

 

 Flori de salcam @ Shutterstock.com
 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri