1 Mai 2014 publicat în Tratamente naturiste 43 share-uri

Supranumit si "aurul desertului", uleiul de jojoba prezinta numeroase beneficii asupra sanatatii, nu degeaba fiind asemuit celui mai pretios metal.

Sursa: Healthy

Bogat in antioxidanti, vitamine, substante active si substante antibacteriene, uleiul de jojoba este un adevarat aliat al frumusetii si sanatatii, recomandat in rutina zilnica. Uleiul de jojoba este considerat singurul ulei care poate fi utilizat si in cazul persoanelor cu ten gras sau predispus la acnee.

Intrebuintari ale uleiului de jojoba

Uleiul de jojoba recomandat pentru tenul acneic

Uleiul de jojoba este bogat in substante antiinflamatoare si antibacteriene ce impiedica reaparitia cosurilor, dar si in vitamina E si alte substante cicatrizante. Este recomandata o masca cu ulei de jojoba si aspirina (pastile pisate) in cantitati egale. Masca poate fi utilizata zilnic si se lasa sa actioneze 15 minute. Uleiul de jojoba ajuta totodata in formarea unui film la suprafata pielii care impiedica patrunderea impuritatilor in porii tenului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? „Georgian Legend” revine pe 21 aprilie la Sala Palatului cu un spectacol uluitor de muzică și coregrafie „Georgian Legend” – un spectacol uluitor de dans, muzică și coregrafie pe 21 aprilie la Sala Palatului

Uleiul de jojoba – un bun demachiant

Tamponati bine fata cu ulei de jojoba si masati toate zonele cu machiaj pret de un minut. Lasati apoi uleiul sa actioneze intre 10 si 30 de minute (in functie de cantitatea si rezistenta machiajului). Folositi apoi un disc demachiant pentru a indeparta ueiul si machiajul totodata.

Uleiul de jojoba – combate caderea parului si ii accelereaza cresterea

Se recomanda o masca de par din o lingurita ulei de jojoba, o lingurita ulei de ricin, jumatate de lingurita vitamina E, jumatate de lingurita vitamina A si o lingurita zeama de lamaie. Aceasta masca se aplica o data pe saptamana, seara, lasand sa actioneze o ora. In acest timp va puteti desfasura activitatile casnice. Se spala apoi in mod obisnuit parul cu sampon. Uleiul de jojoba stopeaza caderea parului, accelereaza cresterea acestuia si trateaza matreata.

Colecția adidas x Marimekko: mișcarea oferă un optimism nelimitat Măsuri de prim ajutor în caz de înec cu bol alimentar Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Uleiul de jojoba poate fi pulverizat pe par vara, protejandu-l de actiunea nociva a razelor soarelui.

Uleiul de jojoba – calmeaza pielea dupa epilare

Se tamponeaza delicat pielea dupa epilare cu ulei de jojoba. Este important ca pielea sa fie curata si sa nu folositi alte lotiuni care pot impiedica actiunea ingredientelor naturale din uleiul de jojoba.

Uleiul de jojoba recomandat in alergii

Zonele alergice pot fi tamponate delicat cu ulei de jojoba lasat la temperatura camerei. Calmeaza si reduce alergiile cutanate.

Citeste continuarea articolului in Healthy

Foto: ulei de jojoba in frumusete by Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri