Stiu ca suna oarecum neobisnuit, insa merita sa incercati aceste 3 masti fantastice de primavara: masca de spanac cu miere si menta, masca cu salata verde, suc de lamaie si ulei de masline, masca cu frunze de papadie si lapte batut!

Verdeturile primaverii sunt excelente nu doar atunci cand vine vorba de sanatatea organismului, ci si de ingrijirea si redarea frumusetii naturale a pielii!

Masca faciala cu spanac

Ingrediente:

  • jumatate de cana de frunze de spanac zdrobite/ taiate
  • optional, daca aveti, cateva frunze proaspete de menta
  • 3 linguri miere organica
  • 3 lingurite suc proaspat de lamaie

Preparare:

Taie sau rupe frunzele de spanac cat mai marunt (poti sa le si zdrobesti pentru a profita si de sucul pe care il contin), pune-le intr-un bol si adauga peste ele cele 3 linguri de miere lichida si cele 3 lingurite de suc de lamaie proaspat stors. Daca doresti ca tenul tau sa fie si mai inviorat, adauga si frunze de menta zdrobite (proaspete, crude).

Amesteca bine ingredientele cu o ustensila de lemn si aplica pe suprafata tenului, lasand sa actioneze timp de un sfert de ora. Dupa 15 minute, indeparteaza masca cu apa calduta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Sfat: Evitati sucul de lamaie in aceasta masca daca stiti ca aveti tenul sensibil si se inroseste sau irita din cauza acestuia.

Aceasta masca este excelenta pentru pielea uscata, dar si pentru tenurile afectate de acnee. Spanacul contine multe vitamine si antioxidanti, hranind pielea si lasand-o mai neteda si mai curata. In acelasi timp, mierea ajuta la inlaturarea impuritatilor de pe suprafata tenului. Ea ajuta totodata la regenerarea celulelor pielii, in timp ce sucul de lamaie, gratie proprietatilor sale astringente, ajuta la echilibrarea cantitatii de sebum produse de piele.

Masca faciala cu salata verde


Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • sucul proaspat stors de la o jumatate de lamaie
  • un buchet de salata verde
  • putin lapte caldut

Preparare:

Pune intr-un bol de portelan cele doua linguri de ulei de masline, dar si sucul stors pe loc de la o jumatate de lamaie organica. Amesteca bine cele doua ingrediente pana cand se omogenizeaza. Separat, rupe frunzele de salata verde in fasii mai mici si inmoaie-le apoi in mixtura de suc de lamaie si ulei demasline. Aplica frunzele de salata imbibate in aceasta solutie pe toata suprafata tenului, evitand zona ochilor, si lasa sa actioneze pret de un sfert de ora. Dupa 15 minute, poti indeparta frunzele de salata si, cu ajutorul unui disc demachiat inmuiat in lapte caldut, sterge urmele uleioase lasat de uleiul de masline pe piele. Deoarece laptele contine acid lactic, te va ajuta sa inlaturi uleiul de pe suprafata tenului, lasandu-ti tenul luminos, curat si hidratat.

Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

Aceasta masca este recomandata mai ales celor cu tenul uscat si normal. Salata verde are rolul de a reda tenului luminozitatea sa naturala, ajutand la echilibrarea ph-ului pielii. Pe de alta parte, uleiul de masline hidrateaza pielea si o catifeleaza, in timp ce sucul de lamaie este cunoscut pentru proprietatile sale astringente si pentru actiunea sa de curatare a porilor.

Sfat: Atentie!. Daca aveti tenul sensibil si stiti ca nu tolereaza sucul de lamaie, iritandu-se, scoateti din ingrediente sucul de lamaie.

Foto homepage: Tratament piele homemade, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri