Daca nu iti place spanacul gatit, nu evita acest remediu al primaverii, caci frunzele proaspete de spanac sunt delicioase in salatele de primavara! Incerca sa consumi spanac proaspat in salate sau smoothie-uri, are un gust racoritor si usor acrisor.

Iti propunem sa descoperi care sunt beneficiile spanacului – “doctorul primaverii”.

Spanacul – beneficii pentru sanatate

Bogat in fier, spanacul previne anemia si ajuta in tratamentul acesteia

Spanacul, dar si alte legume cu frunze verzi, este bogat in fier, un mineral de care organismul nostru are nevoie pentru a supravietui. Carenta de fier provoaca anemia feripriva. Nutritionistii recomanda sa consumati din belsug spanac in sezon, in special paroaspat si mai rar gatit.

Odata preparat termic, spanacul isi pierde din proprietatile terapeutice. Este recomandat sa consumati frunzele proaspete, taiate in salatele de cruditati sau in smoothie-uri.

Iti recomandam o reteta de smoothie cu spanac.

Spanacul este bogat in vitamine, minerale, substante detoxifiante, avand un continut ridicat in saponina – substanta care faciliteaza absorbtia fierului si iodului in organism, dovedind astfel eficienta spanacului in starile de oboseala intensa si in anemie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

Beneficiile spanacului: scade colesterolul rau

Consumul de spanac ajuta in echilibrarea metabolismului grasimilor si scade colesterolul rau din sange. Spanacul este indicat in dieta persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare.

 Foto: smoothie cu spanac @ Shutterstock.com

Beneficiile spanacului: detoxifica ficatul

Deosebit de util in detoxifiere, spanacul este indicat in perioadele de curatare a organismului, dar si in detoxifierea ficatului.

Beneficiile spanacului: previne cancerul

Spanacul prezinta proprietati anticancerigene, astfel ca se poate afirma despre spanac ca ajuta in preventia cancerului de colon, cancerului digestiv, dar si a altor tipuri de cancer. Prin actiunea sa antioxidanta, spanacul ajuta in protectia materialului celular.[...]

Citeste continuarea in articolul sursa: SPANACUL: Beneficii pentru o primavara plina de sanatate si viziteaza Sanatate si Diete

Iti recomandam sa citesti si:

Medicina sfanta a naturii: 10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus

Sfecla rosie - beneficii tamaduitoare uimitoare

Urzica: 13 Beneficii extraordinare pentru sanatate

Foto: spanac frunze, ardei capia, medalion somon, lamai, seminte si fructe oleaginoase @ Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri