Semintele de CHIA sunt originare din America de Sud, fiind consumate din timpuri stravechi de mayasi si azteci.

via Kudika.ro

Semintele de chia sunt considerate alimente complete din punct de vedere nutritional, fiind mai bogate in acizi grasi omega decat pestele si in proteine decat soia.

Tot semintele de chia prezinta un continut ridicat in fibre, ceea ce ajuta digestia, confera senzatie de satietate si ajuta in preventia cancerului de colon.

Semintele de chia sunt de asemenea foarte bogate in vitamine si minerale, dar si in antioxidanti, multi nutritionisti recomandandu-le in dieta zilnica.

Te invitam sa descoperi beneficile semintelor de chia.

7 Beneficii tamaduitoare ale semintelor de chia

Beneficiile semintelor de chia: trateaza constipatia si previn hemoroizii

Semintele de chia sunt bogate in fibre vegetale, stimuland peristaltismul intestinal si combatand constipatia. Semintele de chia se umfla in tubul digestiv, devenind ca o pasta elastica, de aceea este nevoie sa le consumati cu o cantitate suficienta de lichide. De exemplu puteti pune semintele de chia in salate, supe, ciorbe, smoothie-uri, in cereale cu iaurt etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Consumul semintelor de chia este recomandat tuturor celor care sufera de boli interstinale, de exemplu in diverticulita.

Foto: Shutterstock.com; seminte chia, chia

Beneficiile semintelor de chia: cresc imunitatea

Bogate in vitamine, dar si in aminoacizi – “materia prima” a anticorpilor – semintele de chia participa activ in mentinerea imunitatii, ajutand in preventia bolilor. Semintele de chia prezinta proprietati antiinflamatorii si cresc capacitatea de aparare a organismului.
Beneficiile semintelor de chia: trateaza insomniile

Semintele de chia nu induc somnolenta, insa contin un aminoacid pe care organismul il utilizeaza in special noaptea, in timpul somnului, pentru calmare si relaxare, astfel incat procesele regenerative ale organismului sa aiba loc nestingherite. Acest aminoacid este numit triptofan si este binecunoscut in lumea medicala.


Citeste mai departe pe: https://healthy.kudika.ro

Foto homepage: Shutterstock.com, chia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri