Acest tratament naturist popular in zona Caucazului este excelent pentru intarirea imunitatii, pentru intinerirea si revigorarea intregului organism, pentru mentinerea sanatatii inimii.

Intr-un articol anterior, iti prezentam o straveche reteta nemteasca ce are drept ingrediente principale lamaia si usturoiul. Astazi iti propunem o varianta a acestui tratament, o reteta caucaziana, in care ingredientele nu se fierb, ci se lasa la macerat. Daca reteta anterioara era cunoscuta sub numele de “Elixirul Inimii”, reteta de astazi circula in popor sub numele de Elixirul Tineretii.

Acest tratament naturist popular in zona Caucazului este excelent pentru intarirea imunitatii, pentru intinerirea si revigorarea intregului organism, pentru mentinerea sanatatii inimii, pentru cresterea rezistentei la infectii, pentru reglarea tensiunii arteriale, pentru scaderea in greutate.

ELIXIRUL CAUCAZIAN AL TINERETII

Ingrediente:

  • 500 g usturoi
  • 5 lamai

Preparare:

Curatati bine cateii de usturoi si zdrobiti-i intr-o piulita de lemn cu ajutorul unui pisalog de lemn. Cand usturoiul este bine pisat, se asaza intr-un borcan de sticla. Separat, stoarceti zeama de la cele 5 lamai si turnati-o in borcan, peste usturoiul zdrobit. Dupa ce ati acoperit borcanul cu tifon, lasati la macerat intr-un loc intunecat si racoros, de preferinta beci (sau frigider, in cazul in care nu dispuneti de un beci), timp de 30 de zile.

Cum se consuma:

Dupa ce a stat timp de o luna la macerat, bautura se poate consuma diluata cu apa. Intr-o ceasca de apa (sau lapte, daca nu va deranjeaza combinatia) se dizolva o lingurita din preparatul de mai sus si se consuma seara, inainte de culcare. Inainte de a dilua preparatul cu apa, agitati continutul borcanului.


Foto homepage: Usturoi, Lamaie via Shutterstock

Foto int: Elixir cu lamaie, usturoi via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri