Bolile reumatice afecteaza aproximativ 80% din populatie, iar incidenta acestora creste odata cu varsta, fiind adesea raspandite la persoanele trecute de 70 de ani.

Comunicat de presa

Printre cele mai frecvente boli declansate si agravate de expunerea la frig sau umiditate, sunt cele reumatice, care includ peste 100 de afectiuni. Bolile reumatice afecteaza aproximativ 80% din populatie, iar incidenta acestora creste odata cu varsta, fiind adesea raspandite la persoanele trecute de 70 de ani.

Toate tipurile de afectiuni reumatice sunt declansate de temperaturile scazute, deoarece receptorii de la nivelul oaselor devin mai sensibili din cauza frigului, umezelii si schimbarilor atmosferice, producand astfel acutizarea durerilor.

Chiar daca nu pot fi vindecate, bolile reumatice pot fi tinute sub control. Manifestarile acestora difera de la un pacient la altul in functie de sensibilitatea si de viteza de adaptare a organismului la noile conditii climatice, insa exista o serie de reguli de baza care ajuta la ameliorarea simptomelor si prevenirea aparitiei complicatiilor in timpul sezonului rece.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Un sfat pentru a preveni declansarea durerilor reumatice din aceasta perioada este asigurarea confortului termic. Materialele recomandate pentru hainele sezonului rece sunt bumbacul si lana, care izoleaza caldura si protejeaza impotriva vantului sau precipitatiilor. Sunt recomandati pantofii cu o buna aderenta deoarece bolile reumatice se pot agrava in cazul in care apar noi leziuni la nivelul sistemului osos. De asemenea, sunt recomandate baile fierbinti datorita actiunii lor benefice in mentinerea articulatiilor incalzite.

Utilizarea produselor apicole constituie una dintre cele mai raspandite di de succes metode de tratament pentru bolile reumatice. Unguentele ce contin propolis si venin de albine au puternic efect antiinflamator si antioxidant, avand o actiune similara aspirinei asupra articulatiilor rigide si durerilor musculare.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Un remediu neobisnuit, insa eficient pentru afectiunile reumatice este cartoful. Sucul acestuia contine saruri minerale vitale intaririi sistemului osos, asigurand simultan si eliminarea factorilor toxici care agraveaza simptomele si durerile reumatice.

Foto homepage: Reumatism via Shutterstock

Foto int: Dureri de spate, dureri reumatice via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri