Raceala si gripa sunt afectiuni frecvente in sezonul rece. Va propunem sa escoperiti cum le putem trata in mod natural.

Care este diferenta intre raceala si gripa?

Raceala este produsa de obicei prin colonizarea cailor respiratorii de catre bacterii. Simptomele locale de inflamatie se caracterizeaza prin disconfort nazal, scurgeri nazale, inflamarea amigdalelor cu dureri si rosu in gat, tuse. Manifestarile generale constau in stare de rau, lipsa energiei si poftei de mancare, dureri articulare si musculare de scurta durata, febra, frison etc.

Gripa insa nu este produsa de bacterii, ci de virusuri. Este deci o infectie virala si poate fi mult mai periculoasa decat o banala raceala, mai ales pentru persoanele imunosupresate sau pentru copii (cu sistem imunitar insuficient dezvoltat) sau batrani (cu sistem imunitar tarat).

In afara simptomelor specifice infectiilor respiratorii, gripa sau raceala pot fi decelate si prin intermediul unor analize medicale si investigatii precum: hemoleucograma uzuala, markerii inflamatori, testul ASLO, investigatii din sfera ORL, radiografia pulmonara pentru infectii grave si pneumonii, examenul sputei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Cum tratam naturist raceala si gripa?

In primul rand trebuie sa lamurim CAND tratam naturist raceala si gripa. Atunci cand simptomele sunt usoare si dureaza 1-2 zile, febra nu este mai mare de 38 si bolnavul nu este copil sau batran, putem trata infectia respiratorie naturist, fara a face o vizita la medic.

Uleiurile estentiale stimuleaza imunitatea la nivelul cailor respiratorii

Sunt recomandate bai fierbinti si lungi cu uleiuri de eucalipt, menta, portocal, cimbru, fenicul. Vaporii calzi care contin aceste uleiuri volatile actioneaza la nivelul cailor respiratorii, avand efect antibacterian, dezinfectant si stimulent al circulatiei locale.

Se pot face si infuzii cu apa fierbinte si cateva picaturi de ulei esential, in reprize de 15 minute in fiecare seara si dimineata dupa trezire, pentru a curata caile respiratorii.

22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Foto@Shutterstock.com

Foto homepage: Vitamina C via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri