Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza si de asemnea fibre. O banana iti asigura aproape instant nevoia organismului de energie. Cercetarile au aratat ca doar doua banane asigura energia pentru 90 de minute de exercitiu fizic.

De aceea poate, bananele sunt cele mai iubite fructe printre atleti. Bananele au numeroase beneficii, iar consumul de banane ne ajuta corpul din toate punctele de vedere. Dupa cum veti vedea, banana este un remediu natural pentru multe boli.

Atunci cand o compari cu un mar, banana are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai mult vitamina A si de cate doua ori, celelalte minerale si vitamine. Este de asemenea bogata in potasiu.

Poate ca ar trebui sa schimbam bine-cunoscuta fraza si sa spunem „O banana pe zi tine doctorul la distanta!”

Beneficiile extraordinare ale bananelor


Foto: Shutterstock.com, banana

Depresie

Bananele ajuta in caz de depresie arata un studiu realizat recent. Persoanele care sufera de depresie se simt mai bine dupa ce mananca banane. Aceasta se explica pentru ca bananele contin triptopfan (unul dintre cei 8 aminoacizi esentiali), aminoacid pe care corpul il transforma in serotonina, hormon care te ajuta sa te relaxezi, iti imbunatateste starea de bine si in general te ajuta sa fii mai fericit/a. De asemenea, vitamina B6 regleaza nivelul de glucoza din organism, ceea ce are de asemenea un efect pozitiv asupra starii tale de bine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Anemie

Bananele contin un nivel crescut de fier care stimuleaza productia de hemoglobina in sange si ajuta la ameliorarea anemiei.

Presiune areteriala

Acest fruct tropical contine o cantitate ridicata de potasiu, care ajuta la reglarea presiunii sangelui. Consumul de banane ajuta la reducerea riscului de atac de cord si presiune arteriala.

Bananele ajuta functionarea creierului

200 de studenti au participat la un studiu efectuat in Anglia. Rezultatele lor la examene au fost cu mult mai bune dupa ce au mancat cate o banana la micul dejun, intr-o pauza din timpul zilei si la masa de pranz. Potasiul din banane este foarte benefic pentru activitatea creierului.

Constipatie

Bananele sunt bogate in fibre, includerea bananenlor in dieta noastra ne ajuta sa mentinem un tranzit intestinal bun. Decat sa recurgem la medicamente si laxative, este mai bine sa consumam banane.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Foto main: Shutterstock.com; banana, banane


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri