Grupa sanguina si imunitatea. Care este legatura? Rolul grupelor sanguine in mentinerea sanatatii, vitalitatii si chiar controlul greutatii corporale este un subiect indelung dezbatut in cercetarile medicale.

Mai mult decat atat, acestea extind importanta grupei de sange la nivelul principalelor procese fiziologice, metabolice dar si sistemelor cu importanta majora pentru organism: sistemul digestiv si cel imunitar.

Astfel, in functie de caracteristicile hematologice ale fiecarei grupe de sange, sistemul imunitar va actiona in mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor si afectiunile provocate de acestea.

Comunicat de presa

Specialistul epidemiolog Ropharma, Dr. Tania Bejan, ne sfatuieste ce alimentatie este potrivita pentru a sustine sistemul imunitar in lupta impotriva afectiunilor in functie de fiecare grupa de sange: “Persoanele cu grupa sanguina 0 pot beneficia din plin de o dieta bogata in proteine din carne, datorita aciditatii mai ridicate a stomacului care permite metabolizarea acestora. Proteinele asigura sanatatea tesuturilor si contribuie la abilitatea de aparare a corpului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

Organismul grupei A este fortificat cel mai eficient de o dieta vegetariana in cadrul careia recomand sa includa si fibre din cereale si fasole. Din cauza predispozitiei la diabet a grupei B, acestia trebuie sa evite semintele si nucile sau alunele, din cauza continutului de proteine ce dezechilibreaza productia de insulina. Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantitati mari de proteine animale. Solutia optima consta in portii mici si dese. Insa trebuie sa tinem cont de faptul ca fiecare om este unic , avem nevoi nutritionale diferite si de aceea singura modalitate de a mentine sanatatea sau de a vindeca boala este adaptarea hranei la nevoile specifice fiecarui individ. “

Grupa 0

La nivel global, grupa sanguina 0 este cea mai comuna. Persoanele care detin aceasta grupa au o consistenta mai subtire a sangelui, un sistem imunitar foarte puternic, secretii bogate ale acizilor in stomac si in general traiesc cel mai mult. Bolile la care acestia sunt adesea predispusi sunt cele digestive cauzate de hiperaciditate, artrite si afectiunile tiroidiene provocate de un sistem imunitar hiperactiv. De asemenea, persoanele cu grupa 0 sunt mai susceptibili la inflamatii sau reactii alergice care pot declansa dezechilibre ale imunitatii.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Grupa A

Sistemul imunitar al celor cu grupa sanguina A este foarte eficient impotriva infectiilor de tip bacterian precum: otita, tuberculoza, infectia cu E.coli sau abcesele de la nivelul pielii. Acestia au in schimb o sensibilitate ridicata fata de mancarurile pe baza de peste, deoarece le cauzeaza mai usor boli digestive. De asemenea, cei din grupa A sunt afectati in mod frecvent de probleme respiratorii precum astmul sau infectii ale sinusului, de aceea este recomandata evitarea produselor bogate in probiotice, intrucat acestea pot provoca inflamatii ale tractului respirator.

Foto main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri