Spirulina este considerata astazi una dintre cele mai nutritive plante, considerata ca avand proprietatile tamaduitoare cele mai puternice din cele peste 30.000 de specii de alge care exista.

Spirulina este considerata astazi una dintre cele mai nutritive plante, considerata ca avand proprietatile tamaduitoare cele mai puternice din cele peste 30.000 de specii de alge care exista.

Beneficiile spirulinei asupra creierului si starii psihice

Efectele spirulinei asupra sistemului nervos si a starii spihice sunt importante. Prin continutul de seleniu, dar si de acizi grasi si vitamine din complexul B, spirulina ajuta in preventia depresiei, stimuland secretia de serotonine – hormonii fericirii.

De asemenea spirulina asigura o parte din substantele necesare mentinerii integritatii membarnelor neuronale.

Spirulina stimuleaza memoria si incetineste procesele de imbatranire.

Beneficiile spirulinei asupra FICATULUI

Foto Suc de spirulina via Shutterstock

Spirulina este un bun protector hepatic, stimuland totodata regenerarea hepatocitelor (celulele ficatului). Spirulina este des recomandata persoanelor cu afectiuni hepatice.

Beneficiile spirulinei asupra vaselor si inimii

Spirulina creste tonusul vascular, regleaza tensiunea, scade colesterolul si protejeaza inima. Spirulina scade riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Beneficiile spirulinei asupra rinichilor

Spirulina detoxifica rinichii, sporeste eliminarea produsilor de metabolism si faciliteaza eliminarea depunerilor, prevenind pietrele si nisipul la rinichi (litiaza renala). Spirulina scade riscul infectiilor urinare joase, in special riscul de cistita.

Beneficiile spirulinei asupra vederii

Spirulina este bogata in vitamina A, o vitamina esentiala celulelor din retina. Astfel ca aceasta alga-minune ajuta in mentinerea acuitatii vizuale, dar protejeaza ochiul de degenerescenta maculara, de cataracta si glaucom.

Foto homepage: Spirulina, pudra spirulina via Shutterstock

Cititi integral articolul sursa: Spirulina - alga cu proprietati tamaduitoare uimitoare in suplimentul de sanatate Kudika


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri