Mierea de Manuka este considerata a fi un aliment minune cu proprietati antiseptice si vindecatoare remarcabile, mai puternice decat ale tuturor celorlalte tipuri de miere.

Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca puterea antibacteriala a mierii de Manuka este conferita de continutul sau de Methylglyoxal. Cu cat este mai puternica concentratia de Methylglyoxal, cu atat mai puternic este efectul sau antibiotic. Mierea de Manuka autentica, provenind din medii nepoluate, are un nivel extraordinar de Methylglyoxal, anumite studii sustinand ca de 200 de ori mai mare decat in cazul altor tipuri de miere.

Conform unui studiu publicat in Revista Europeana de Cercetare Medicala in 2003, mierea Manuka activa aplicata sub bandaje in ranile postoperatorii a avut o rata de succes de 85% in curatarea infectiilor in comparatie cu unguentele antibiotice obisnuite care au avut o rata de succes de 50%.

Foto miere via Shutterstock

Prin urmare, este bine de stiut si de retinut ca mierea de Manuka reprezinta un puternic remediu natural antibacterian, antibiotic, antiviral, antiseptic, antiinflamator. Si nu este doar un antimicrobian puternic, dar si un antioxidant puternic menit sa intareasca sistemul imunitar si sa creasca vitalitatea organismului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Site-ul www.honeycentre.com recomanda ca in cazul ulcerelor la stomac sa intindem o lingura de miere de Manuka pe o bucata de paien si sa o consumam cu o ora inainte de fiecare masa sau inainte de a merge la culcare. In cazul Helicobacter Pylori, care cauzeaza ulcerul la stomac, studiile au aratat ca mierea Manuka activa inhiba dezvoltarea acestei bacterii, fiind de 8 ori mai eficienta decat mierea obisnuita. Acelasi site ne recomanda ca in cazul durerilor de gat sa consumam o lingurita de miere de Manuka la fiecare 2, 3 ore pana la incetarea simptomelor. Se poate dizolva si in ceai cald fiindca nu isi pierde proprietatile antibacteriene.

In plus, mierea de Manuka se numara printre putinele tipuri de miere din lume care pot distruge bacterii precum Helicobacter pylori (ce cauzeaza ulcerul la stomac), Escherichia coli (una din cauzele comune ale ranilor infectate) si Streptococcus pyogenes (ce cauzeaza durerile in gat).

Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri