Odata cu schimbarea sezonului, mai cu seama toamna, parul devine mai agresat de factorii externi precum: racirea vremii, vantul si umiditatea aerului!

Odata cu schimbarea sezonului, mai cu seama toamna, parul devine mai agresat de factorii externi precum: racirea vremii, vantul si umiditatea aerului! Datorita transformarilor hormonale care au loc odata cu instalarea noului anotimp, parul nostru are de suferit pierzandu-si stralucirea, structura lui devine casanta, dar cel mai grav este cand acesta incepe sa cada in cantitati mari.

In aceste perioade parul are nevoie de o ingrijire sporita din partea noastra atat din interior, cat si din exterior. Dietele drastice, stresul, poluarea, vopseaua de par sunt cativa dintre factorii care determina deteriorarea firului de par si caderea acestuia.

Iata ce poti face! Am consultat-o pe Iulia Preda (foto), doctor in Stiinte Medicale

si cunoscuta farmacista, pentru a afla cateva sfaturi utile si remedii naturale:

“La inceputul sezonului rece este indicat sa-ti ajuti organismul printr-o cura de vitamine si minerale pentru fortificare si crestere a imunitatii. Aceasta cura de vitamine iti va ajuta si parul sa faca fata agresiunilor sezoniere. Pe langa aceasta terapie, iti recomand si citeva masti pentru par, suta la suta naturale, cu efecte inca de la prima aplicare si foarte usor de facut". - Iulia Preda

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  12 sfaturi pentru îngrijirea părului vopsit

Cu o experienta de 14 ani in domeniu, Iulia Preda este recunoscuta ca fiind unul dintre cei mai apreciati farmacisti de la noi, avand numeroase specializari in tara, cat si in strainatate, printre care: cursuri postuniversitare de cosmetica farmaceutica in cadrul Facultatii de Farmacie din Atena, cursuri de mezoterapie, fitoterapie, dermato-farmacie, cosmetologie, cat si celebrele cursuri ale Scolii de Parfumerie La Grasse - Franta. Iata cele 3 masti de par pe care ea ti le propune!

Masca pentru intarirea firului de par

1/3 ceasca de ulei de plante, 1 lingurita musetel, cateva frunze urzica, cateva frunze mesteacan, 1 galbenus de ou, 1 lingurita miere, 1 lingurita suc de lamaie, 2-3 picaturi de ulei de rozmarin. Incalziti usor intr-un vas uleiul de plante, adaugati frunzele, lasati 30 de minute amestecul sa „se odihneasca“.

Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi 8 ore de somn fără telefoane: Sfaturi practice pentru părinți și copii

Apoi adaugati oul, mierea, lamaia si rozmarinul. Se amesteca foarte bine pentru ca ingredientele sa se omogenizeze. Aplicati apoi pe parul umed si masati pana ce acesta este complet acoperit. Pentru o mai mare eficacitate a tratamentului, indicat este sa va acoperiti capul cu un prosop, casca de dus sau folie. Prin incalzire, cuticulele firului de par se vor deschide mai mult, lasand amestecul sa patrunda mai bine in strucura firului de par. Lasati sa se actioneze 30 de minute, iar apoi clatiti parul cu apa rece.

Foto main: Shutterstock.com, femeie frumoasa, par


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri