Foarte gustosi, hidratanti si plini de vitamine, strugurii sunt considerati ca fiin alimente complete, adica ar contine putin din aproape tot ce avem nevoie.

In trecut vinul era considerat unul din cele mai consistente alimente, fiind adesea consumat doar cu paine. Religia crestina aduce de asemenea aminte de proprietatile vinului si strugurilor.

De ce ar trebui sa consumam struguri – beneficii pentru sanatate

Beneficiile strugurilor: ajuta in mentinerea sanatatii plamanilor

Inca din timpuri stravechi strugurii sunt cunoscuti pentru beneficiile aduse asupra sanatatii aparatului respirator. Unde mai pui ca strugurii seamana ca aspect cu plamanii?

Strugurii sporesc imunitatea cailor respiratorii si tin racelile departe. De asemenea se pare ca un consum moderat de struguri ar reduce riscul de astm.

Beneficiile strugurilor: Protejeaza inima

Bogati in antioxidanti, in special strugurii negri (contin cel mai puternic antioxidant din lume: resveratrolul), strugurii protejeaza inima si vasele de sange, reducand stresul oxidativ, cunoscut a fi factor de risc pentru ateroscleroza.

Beneficiile strugurilor: efecte anticancerigene

Continand unul dintre cei mai puternici antioxidanti din natura - resveratrolul - strugurii lupta impotriva stresului oxidativ si a radicalilor liberi, care pot ave efecte mutagene asupra ADN-ului celular si care pot sta la baza aparitiei cancereloe.

De asemenea strugurii sunt bogati in vitamina C, dar si alte substante active si enzime, avand efecte protectoare si anticancerigene.

Beneficiile strugurilor: scad colesterolul rau

Strugurii actioneaza rpin accelerarea arderilor grasimilor, dar si prin scaderea colesterolului "rau" din sange, numit si LDL.[...]

More: Strugurii - beneficii extraordinare pentru sanatate si frumusete by Healthy

Citeste si:

Masti tonifiante cu fructe de toamna

Cura de sanatate cu struguri

10 Masti naturale pentru ten cu efect de intinerire

7 Curiozitati sanatoase pe care nu le stiai despre struguri

UIMITOR si de dat mai departe: Farmacia lui Dumnezeu in cele 25 de Alimente ale omului!

Foto@Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri