Pepenele galben contine multa apa (aproximativ 95%) si de asemenea este foarte bogat in vitamine si minerale, de aceea este minunat pentru sanatate.

4. Este foarte bun pentru o piele sanatoasa

Pepenele galben contine colagen, o componenta foarte benefica pentru structura celulelor din toate tesuturile organismului, dar mai ales pentru celulel pielii. Colagenul ajuta foarte mult la refacerea structurii pielii dupa un accident sau in cazul arsurilor solare. Asa incat, dupa o zi de plaja, mancati pepene galben.

5. Curata rinichii

Pepenele galben are proprietati diuretice importante, de aceea ajuta foarte mult in bolile de rinichi. De asemnea, ajuta in tratarea eczemelor. Este bine sa consumam pepene galben cat mia des, din acest motiv. Cel mai nimerit ar fi dimineata, mai ales in aceste dimineti calduroase de vara.

6. Te energizeaza

Pepenele galben contine un complex de vitamina B, care este responsabila cu cresterea nivelului de energie in corpul nostru. De aceea, daca mananci pepene galben, te vei simti energizat/a.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

7. Ajuta in curele de slabire

Pepenele galben sunt un aliment ideal pentru persoanele care vor sa slabeasca, datorita contintului lor scazut de sodiu, grasimi, colesterol si nivelului scazut de calorii – o portie de pepene galben contine doar 48 de calorii! De asmenea, indulcitorul natural pe care acesta il contine, inlocuieste tentatia de a consuma dulciuri cu un crescut nivel de calorii.

 Iti recomandam si:

4 retete racoritoare cu pepene galben

11 Beneficii uimitoare ale pepenelui galben

Inghetata de pepene galben


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri