Ardeiul gras este o sursa grozava de vitamina E, cunoscuta pentru rolul cheie pe care il joaca in mentinerea tineretii pielii si a parului.

Intr-un articol aparut in publicatia care2.com Shubhra Krishan, autor al cartilor “Essential Ayurveda: What it is and what it can do for you” (2003) si “Radiant Body, Restful Mind: A Woman's book of comfort”, ne explica pe scurt care sunt cele 9 beneficii ale ardeiului gras:

9 motive pentru a consuma ardei gras

► Ardeiul gras are un continut scazut de calorii. Prin urmare, chiar daca vei consuma o ceasca de ardei gras, aceasta nu contine mai mult de 45 de calorii. Bonus: acea singura ceasca de ardei gras iti va furniza mai mult decat necesarul zilnic de vitamina A si C.

► Contine multa vitamina C, care intareste sistemul imunitar si mentine pielea tanara. Cea mai mare cantitate de vitamina C este concentrata in ardeiul rosu.

► Ardeiul gras rosu contine anumite fitochimicale si carotenoide, in special betacaroten, ce au proprietati antioxidante si anti-inflamatorii.

► Capsaicina care se gaseste in ardeiul gras are numeroase beneficii asupra sanatatii. Studiile arata ca reduce colesterolul rau, tine sub control diabetul, usureaza durerea si reduce inflamatia.

► Daca este gatit pentru doar putin timp la temperatura scazuta, ardeiul gras isi pastreaza o mare parte din aroma sa dulceaga, aproape asemanatoare fructelor si continutul de flavonoide, ce reprezinta nutrienti puternici.

► Continutul de sulf din ardeiul gras il face sa aiba un rol protectiv in fata anumitor tipuri de cancer.

► Ardeiul gras este o sursa buna de vitamina E, cunoscuta pentru rolul cheie pe care il joaca in mentinerea tineretii pielii si a parului.

► Totodata, ardeiul gras contine vitamina B6, care este esentiala pentru sanatatea sistemului nervos si ajuta la reinnoirea celulelor.

► Anumite enzime din ardeiul gras precum luteina protejeaza ochiul impotriva cataractei si a degenerarii maculare ce poate aparea odata cu inaintarea in varsta.

Sursa: www.care2.com

Foto homepage: Colored peppers_ Shutterstock

Foto int: Colorful sweet bell peppers_Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri